​Pressinbjudan: Väsby melodifestival skakar rumpa ända till Cirkus


Postad 13 april 2015

Väsby melodifestivalArtister från sammanlagt 13 kommuner tävlar i årets Sverigefinal av Funkismello – Väsby melodifestival, Sveriges största melodifestival för personer med funktionsnedsättning. Festivalen hålls på Cirkus i Stockholm den 13 april.

Väsby Melodifestival arrangeras för femte året i rad. Artisterna som deltar har alla blivit uttagna i olika former av lokala deltävlingar.

– Jag har nog aldrig jobbat med något som har gett så mycket glädje tillbaka som det här evenemanget. Att få se våra artister stråla och vara stjärnor gör att hjärtat smälter och man blir alldeles varm. Varje år kommer människor till mig efteråt och är helt överväldigade av hur skön den här festivalen är. Funkismello är ett litet steg mot ett mer öppet och tillåtande samhälle, säger Mikael Valier, projektledare för Väsby melodifestival.

Artisterna ackompanjeras live av en professionell orkester och kör. Låtarrangemangen har gjorts av kapellmästare Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp. Kvällens konferencierer är Fredrik Berling, känd programledare för bland annat Lilla Sportspegeln och Hjärnkontoret i SVT, och Tommy Fagerberg, som själv har en funktionsnedsättning och som varit konferencier varje år sedan starten 2011.

– Super, åter super, perfekt! Det bästa med festivalen är att alla gör så gott de kan och alla är lika bra, säger Tommy Fagerberg, konfrencierproffs för Väsby melodifestival.

Tommy Fagerberg har under åren han varit konferencier för Väsby melodifestival skakat rumpan på festivalscenen och kommer att göra det även detta år.

– Jag kommer att skaka rumpa hela livet, skrattar Tommy Fagerberg.

Väsby Melodifestival arrangeras av Föreningen Funkisglädje som grundats av de tretton deltagande kommunerna. Vinnaren koras genom en viktning av publikröster och resultatet från en jury. Juryn består av Richard Herrey, Lasse Lindbom, Annika Ljungberg, Maxe Axelsson och Ann-Katrin Hegvold.

Sverige var 2014 värdland för Europafinalen i European Song Festival. Nu planeras nästa Europafinal i Portugal 2016 och vinnaren i Väsby melodifestival får förhoppningsvis representera Sverige då.

Träffa artisterna på tävlingsdagen 13 april
Artister finns på plats på Cirkus från kl. 13:30 då finns det möjlighet att träffa och intervjua artisterna.
Tid: måndag 13 april, kl. 18.30–21.15
Plats: Cirkus, Djurgårdsslätten 43-45, Stockholm

Bild: På bilden syns Tommy Fagerberg och Fredrik Berling som konferencierer under förra årets Väsby melodifestival.

För mer information och kontakt med artisterna:
Mikael Valier, projektledare Väsby Melodifestival, 073-910 40 39
Linda Corsvall, chef kommunikationsenheten, 073-910 40 29
Jessika Krekula, kommunikatör, 073 910 40 18