#10 Om inkluderande och tydligt ledarskap för att främja tillväxt – Näringslivspodden


Postad 21 juni 2016

Azita Shariati var 20 år gammal när hon kom till Sverige och läste snart in högskoleutbildning via Komvux och utbildade sig sedan till kostekonom vid Göteborgs universitet. Hon läste också kurser inom statistik, ledarskap och marknadsföring vid Handelshögskolan. År 1998 anställdes hon som restaurangchef på Sodexo och hade där sedan olika roller (bl.a. försäljningsdirektör och affärsområdeschef) fram till 2014 när hon utsågs till VD. Azita är känd inom näringslivet bland annat för sitt tydliga ledarskap och för sitt engagemang inom jämställdhetsfrågor. Med henne i spetsen satte Sodexo målet om att senast 2015 vara 50 % kvinnor i ledningsgruppen, och samma år som målet uppnåddes utsågs Azita också till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer.

I det här avsnittet träffar vi Azita på Sodexos huvudkontor i Solna och pratar bland annat om vad det är som ligger bakom att hon blivit så uppskattad som ledare och fått motta flera utmärkelser, hur hon ser på Sveriges näringslivs framtid och varför det är viktigt att sätta mål. Kommentera gärna avsnittet på vår Facebook eller Instagram!

Näringslivspodden är en av Väsby Promotions digitala kanaler, där tanken är att lyssnarna på ett enkelt sätt ska kunna ta del av andra företagare och entreprenörers erfarenheter. Lyssna gärna på tidigare avsnitt, via www.vasbypromotion.se eller din podcastspelare.

Har du några frågor, önskemål eller dylikt om podden eller är intresserad av att sponsra? Hör av dig till katarina.barter@vasbypromotion.se