2018-05-02 — Frukostföreläsning Vad innebär Klimatavtal Väsby


Postad 16 januari 2018

Klimatförändringarna är den stora utmaningen vi alla står inför, globalt har världens länder kommit överens i Parisavtalet om att den globala temperaturökningen ska hållas långt under 2 grader och vi ska jobba för att den ska stanna vid 1,5 grader. Sveriges riksdag har antagit olika klimatmål och åtgärder för att bidra till målet och på vår lokala nivå har Upplands Väsby kommun brutit ner de nationella målen i kommunens energi- och klimatstrategi. 
 

Kom och lyssna till vår frukostföreläsning om Klimatavtal Väsby med Upplands Väsby kommun och medlemsföretag (ej fastställt ännu) från Väsby Promotion.

Kommunens nya energi- och klimatrådgivare Anna Lööf berättar om energi- och klimatrådgivningen som erbjuds till företagen i Upplands Väsby och lite tips på vad företagen kan göra för åtgärder.

Morgan Pettersson, miljöstrateg på kommunen pratar om klimatavtalet och hur det fungerar praktiskt för företagen. Hur gör man för att bli mer klimatsmart och vad Klimatavtal Väsby innebär.
 

AGENDA (preliminär)

  • Upplands Väsby kommun berättar om Klimatavtal Väsby samt praktiska tips om hur företagen kan bli mer klimatsmarta.
  • Vad ska företagen göra och vad gör Upplands Väsby kommun?
  • Hur fungerar det att vara ett klimatavtalsföretag?
  • Varför företagen bör gå med i klimatavtal Väsby.
  • Kommunens energi- och klimatambitioner. 

Datum: Onsdagen den 2 maj
Kl: 07.30-09.00
Plats: Väsby Promotions lokaler, Kanalvägen 10C, Upplands Väsby
Anmälan: anmalan@vasbypromotion.se

Varmt välkommen!
 
Kort information om kommunens energi- och klimatrådgivning:
Energirådgivningens företagsinformation vänder sig till företag med mindre än 250 anställda. I första hand ger vi råd per telefon, men i de flesta kommuner kan vi även erbjuda ett energirådgivningsbesök. Vid ett sådant besök går vi igenom er energianvändning på ett övergripande plan och letar efter enkla och kostnadseffektiva åtgärder för att minska er energianvändning.
Läs mer här.
 
Om Klimatavtal Väsby
Tillsammans med Upplands Väsby kommun driver Väsby Promotion Klimatavtal Väsby som syftar till att företag ska minska energianvändandet och på så vis skapa en mer hållbar utveckling av hela Upplands Väsby kommun. Väsby Promotion ansvarar för att samordna samarbetet för Klimatavtal mellan kommunen och näringslivet. Vi uppmuntrar därför företag och organisationer att teckna Klimatavtal Väsby. Det ger ditt företag en unik möjlighet att visa upp ert klimatengagemang för allmänhet och media samt bidra till en hållbar miljö. Läs mer här.