2018-10-07 — Konst och fågelskådning


Postad 8 juni 2018

Fågelskådaren Hans Bredberg och ornitologen och författaren Anders Bjärvall kommer till Väsby Konsthall söndagen den 7 oktober för att berätta för oss om sitt stora intresse för fåglar och fågelskådning.

Hans Bredberg är till yrket revisor och fågelskådar på fritiden. En hobby som han brinner för och gärna berättar om.

Anders Bjärvall är, förutom ornitolog och fågelskådare, också zoolog och har arbetat på Naturvårdsverket där han främst ägnade sig åt rovdjursfrågor. Anders disputerade 1972 i zoologi rörande beteenden hos gräsanden. Han har varit guide för många grupper av svenska turister i både Afrika och långt upp i Sibirien. I år gavs boken ”Nyfiken på fåglar, axplock ur dagböcker under 65 år” ut.

I Konsthallen pågår två utställningar med främst fågelmotiv i bild och form av konstnärerna Peter Nilsson, Stefan Sjöblom & Staffan Tolsen, 22 september-14 oktober. Konsthallen är öppen från 12-16. Läs mer på www.vasbykonsthall.com

När: Söndagen den 7 oktober. Kl: 14.00-16.00.
Var: Väsby Konsthall, Optimusvägen 12 B, Upplands Väsby.

Tel: 08-590 948 50, info@vasbykonsthall.com

Se inbjudan som pdf här.