Är du Väsby Promotions nya verksamhetschef?


Postad 15 september 2016

Vi söker nu en initiativrik och relationsinriktad verksamhetschef till Väsby Promotion. Här har du möjlighet att driva på samhällsutvecklingen i Väsby och leda en snabbfotad verksamhet i en stark företagarkommun där det finns en framgångsrik plattform att bygga vidare på.

Rollbeskrivning/profil

Vi söker en drivande, initiativrik och relationsstark ledare som kan fortsätta arbetet med att vidareutveckla Väsby Promotion, värna näringslivets intresse i Väsby och aktivt driva samverkan med företag och kommunen. Som verksamhetschef förväntas man också fungera som ett strategiskt bollplank i näringslivsfrågor till kommunen.

Som verksamhetschef kommer du att arbeta med att optimera och utveckla den nya plattform man nu framgångsrikt lagt vad gäller kommunikationen och marknadsföringen. Väsby Promotion har de senaste åren genomgått en spännande förändring- och moderniseringsresa och bl. a lansererat ny varumärkesprofil, ökat aktivitetsutbudet för medlemmar, stärkt samarbetet med sponsorer och startat upp en näringslivspodd. Det kommer att finnas ett stor möjlighet att vara med och påverka och driva på samhällsutvecklingen i Väsby och se ett tydligt resultat av sitt arbete. I rollen har man många kontaktytor bl. a med medlemmar/sponsorer, Upplands Väsby kommun, övriga näringslivet, Nyföretagarcentrum och andra intresseorganisationer (t ex Handelskammaren, tankesmedjor etc.)

I tjänsten ingår personalledning av tre medarbetare – en projektledare, en administratör och en ekonomiansvarig. Du förväntas sköta den löpande och dagliga verksamheten och har ett övergripande ekonomiskt ansvar, tar fram verksamhetsplan som förankras i styrelsen, initerar aktiviteter för medemmar samt har ett ansvar för komunikationen. Bland arbetsuppgifterna ingår även att omvärldsbevaka och följa intressanta trender i omvärlden samt att aktivt nätverka och bygga relationer med olika intressenter.

För att lyckas i rollen är du förtroendeingivande, självgående och kan entusiasmera såväl medlemmar som medarbetare och är bra på att navigera mellan näringsliv och kommun i en snabbfotad verksamhet. Du är en stark nätverkare och har en mycket god förmåga att bygga relationer med många intressenter. Det kommer att krävas att man är diplomatiskt lagd samtidigt som kan behöva stå emot när så krävs då det kan vara finnas olika viljor och önskemål från medlemmarna. Du har en mycket god förmåga att arbeta strategisk men också operativt då organisationen är liten. För att bli framgångsrik i rollen har du förmågan att fånga upp intressanta ämnen och paketera dessa till intressanta aktiviteter och attraktiva erbjudanden till medlemmar/sponsorer. Du har i grunden ett kommersiellt tänk och en mycket god förståelse för företagarnas villkor. Då du kommer att att vara en frontfigur för verksamheten och agera talesperson krävs det även en mycket god kommunikationsförmåga. Väsby Promotion lägger stor vikt vid att lyfta fram bl. a goda exempel och sprida positiva nyheter.

Övergripande ansvarsområden

– Driva utvecklingen av Väsby som en företagarvänlig plats genom att bl. a erbjuda olika marknadsaktiviteter (events, seminarium, stöd vid etablering, samverkansprojekt med kommunen etc.)
– Utveckla och stödja medlemsföretagen med dess olika behov av bollplank, information samt länk mellan olika företag och kommun
– Bygga, underhålla och vidareutveckla nätverk med olika intressenter i kommunen, och näringslivet
– Värva fler medlemmar till föreningen (öka antalet till ca 400 medlemmar av ca 2000 företag)
– Attrahera och behålla sponsorer samt skapa attraktiva paket för dessa
– Aktivt följa samhällsutvecklingen och se trender för att skapa innehåll till aktiviteter
– Övergripande ansvara för dotterbolaget Väsby & Co som erbjuder annonsering på elektroniska skyltar – E4 träden.

Erfarenhet och bakgrund

– Akademisk examen (relevant) önskvärt men inget krav.
– Flera års erfarenhet av att arbeta relationsskapande med marknadsföring och nätverkande, företrädesvis i en intresseorganisation med flera intressenter.
– God erfarenhet av projektledning och gärna erfarenhet av att arbeta konceptuellt med marknadsföring
– Önskvärt med erfarenhet av verksamhetsansvar tidigare och/eller personalansvar.
– Starkt meriterande med erfarenhet från näringslivet och gärna erfarenhet av att vara egenföretagare.
– Meriterande att ha erfarenhet av att samarbeta nära en kommun
– Mycket goda kunskaper i svenska och en stark kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt.
– För att trivas i rollen bör man ha ett samhällsintresse samtidigt som man har ett kommersiellt tänk.

Personliga egenskaper

– Drivande och initiativrik
– Självgående och prestigelös
– Relationsskapande nätverkare
– Kreativ och flexibel
– Förtroendeingivande
– Lyhörd med hög integiritet
– Nyfiken och samhällsintresserad
– God samarbetsförmåga

Rekryteringen avser en heltidstjänst och är en tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Placeringsort Upplands Väsby. Körkort krävs och det är önskvärt med egen bil. För mer information om tjänsten kontakta Ann Hedström via mail ann@womenexecutivesearch.se eller tel 070-618 15 57.

img_9212