ARBETSMARKNADSDAGEN 2018

Följ med oss på en
resa in i framtiden

Unik satsning som görs för första gången för att inspirera ungdomar inför sina gymnasieval och rusta dem inför framtidens utmaningar. Arbetsmarknadsdagen äger rum den 27 september på Scandic Infra City - Congress Hall och är för årskurs 9 i Väsby.

Arbetsmarknadskunskap - ett nytt ämne i skolan

Nya yrken kräver nya kunskaper. Björn Nordén från Arbetsmarknadskunskap pratar om vad som kommer att krävas för att få ett jobb i framtiden och vikten av att göra medvetna val på vägen.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer!

Koll på tiden? Effektiva tips för arbete, fritid och sömn

Petra Brask, Sveriges främsta effektiviseringskonsult, som bl.a. ger ut en bok riktad till ungdomar i 15 års åldern i höst, ”Koll på Tiden”. Petra kommer att tala om balansen mellan sömn/studier och jobb /fritid.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer!

Framtidens yrkesliv – en ny värld med nya möjligheter!

Elin Häggberg berättar hur teknik och digitalisering förändrar hur arbetsmarknaden ser ut, om digitalt entreprenörskap, startups, IT, programmering, robotar m.m. Kommer robotar ta alla jobb i framtiden?

Klicka på bilden ovan för att läsa mer!

Ett smart val för framtiden

Hantverksfilmen: Som på ett drastiskt sätt vill visa vad som händer med ett samhälle utan yrkesskickliga och hantverkskunniga personer.

Sverige behöver fler yrkesskickliga talanger som ser till att allt fungerar. Välj en yrkesutbildning. Ett smart val för framtiden.

Här är några av de företag som du träffar på Arbetsmarknadsdagen 2018

"Arbetsmarknadsdagen blir förhoppningsvis den pusselbit som du behöver för att göra rätt val till gymnasiet i vår."
Astrid Täfvander
Utbildningschef, Upplands Väsby kommun
"Den här förmiddagen hoppas jag ska bli ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på att lära dig mer om arbetslivet och olika yrkes- och karriärmöjligheter."
Anders Wink
Näringslivschef, Upplands Väsby kommun

Arbetsmarknadsdagen öppnar nya dörrar för framtiden!

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder