Dialogdagen – för en gemensam framgång för nyanlända, företagare och samhälle


Postad 10 november 2017

Vi i Sverige står inför en av vår tids största utmaningar OCH möjligheter, om vi tar vara på den enorma resurs och kompetens som finns, på rätt sätt.

Den 9 november samlades företagare, politiker och tjänstemän på Scandic Hotell Upplands Väsby, där vi tillsammans diskuterade möjligheter och behov samt hur vi kan skapa en gemensam framgång för nyanlända, företagare och samhälle. Goda exempel lyftes fram, både på internationell och lokal nivå.

Dialogdagen 2017 inleddes av Azita Shariati, VD på Sodexo, som talade om ett hållbart och inkluderande företagande, varför handling säger mer än ord och varför det är så viktigt med mångfald. Den andra talaren för dagen var Jonas Berg, handlare och entreprenör, ICA Maxi Södertälje. Han  talade om hur vi alla är vinnare, att vi måste anstränga oss och GÖRA saker, inte bara tänka samt tänka möjligheter inte motstånd.  Moderator för Dialogdagen var Ashkan Safaee.

    – Dialog är vägen till framgång, vilket vi eftersträvar att erbjuda i form av en mötesplats där vi fångar upp högaktuella ämnen för att främja gemensam framgång för individ, verksamhet och samhälle, säger Camilla König Ekegren, verksamhetschef på Väsby Promotion.

Ett stort tack till alla som medverkade på Dialogdagen 2017!

Dialogdagen arrangerades av Väsby Promotion, Upplands Väsby kommun och Företagarna.