Föreläsningsserie med näringslivet på Väsby Nya Gymnasium


Postad 29 augusti 2014

Per-Erik Kanström föreläsning VNG

I måndags var det äntligen dags för första tillfället i den föreläsningsserie som Väsby Promotion tillsammans med Väsby Nya Gymnasium dragit igång och som kommer pågå under hösten. Vid fyra tillfällen kommer olika personer ur näringslivet föreläsa om olika delar inom ämnet ekonomi för elever på VNG som går ekonomiprogrammets andra och tredje år.

Först ut i denna serie var kommunstyrelsens ordförande Per-Erik Kanström som föreläste om kommun och ekonomi. Som Väsbybo och tidigare elev på VNGs föregångare Vilunda Gymnasium kunde berättade Per-Erik om sin egen utbildningsbakgrund och resan till hur han kom att bli kommunalråd i Upplands Väsby kommun.

Föreläsningen skapade stor delaktighet hos de 50-talet elever som lyssnade genom att de bland annat fick frågor att diskutera sinsemellan under föreläsningens gång och också var ivriga att visa prov på sina kunskaper.
– Det var jättekul att föreläsa, säger Per-Erik och fortsätter:
– Jag tyckte de var väldigt duktiga och hade koll på en hel del. Ekonomi är komplext men jag tycker helt klart att de har kommit en bra bit på vägen. Det bådar gott inför framtiden!

Nästa tillfälle i föreläsningsserien är den 25 september, då är det Finnhammars som pratar om att starta företag.