Företagen ger Upplands Väsby kommuns service en toppenplacering


Postad 7 september 2015

En gång om året mäts Sveriges kommuner vad gäller service inom fem olika områden: bygglov, serveringstillstånd, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd samt brandskydd. Resultatet hamnar i en NKI-ranking (nöjd kundindex) och i år hamnar Upplands Väsby på en total ranking om 74 poäng, vilket är första plats bland större kommuner och sjätte plats totalt.

– Här finns ett mycket gott samarbete mellan näringsliv och kommun som syns i resultatet. Upplands Väsby har Sveriges tredje bästa företagsklimat och vi ser att kommunen har en öppen dialog och lyssnar till företagens behov. Vi välkomnar fler företag att välja Väsby för sin etablering, säger Katarina Barter.

En av de som har haft ärenden i Upplands Väsby kommun är Savana Invest som under det senaste året färdigställt äldreboendet Sanatoriet (Hammarby slott) vid Löwenströmska sjukhuset.

-Vår kontakt gällande bygglovssökande med Upplands Väsby kommun har fungerat jättebra. Det har gått snabbt och smidigt och vi är väldigt nöjda med hanteringen av vårt ärende, säger Veselin Mijac, grundare och ägare av Savana Invest.

Även Micza event, som arrangerar Väsby Rock Festival, är mycket nöjda med kontakterna med kommunen.
-Det har gått hur bra som helst! Vi ansökte om öppet alkoholtillstånd till festivalen, dvs. att man får gå runt på hela området med sin dryck, och då fick vi komma till kommunen och presentera förslaget och de var lyhörda och tillmötesgående. Därefter gick det jättesnabbt innan vi fick vårt förslag godkänt, och även markupplåtelseärendet har gått jättebra. Vi ger Upplands Väsby kommun högsta betyg, säger Madeleine Svärd från Micza event.

I artikeln i DI berättar SKLs (Sveriges kommuner och landsting) VD Håkan Sörman bland annat att ett NKI över 67 är bra. Totalt har ca 35000 företagare i Sverige har varit med och svarat på undersökningen och i den nationella sammanställningen är det brandtillsyn och serveringstillstånd som får högst betyg (76 respektive 73) medan bygglov är det som företagarna är minst nöjda med (62).

Läs också nyheten på Upplands Väsby kommun.
Här kan du läsa mer om Upplands Väsbys resultat i undersökningen.

Nyhetsbild