Företagsbesök hos Öhlins Racing


Postad 3 maj 2016

Många gånger hör man om ett företag och vet vad de gör, men inte hur det ser ut hos dem. Därför är Väsby Promotions arrangerade företagsbesök väldigt uppskattade och brukar vara välbesökta, och så även denna gång då det var Öhlins Racing som tog emot i lokalerna på Instrumentvägen där de nyligen byggt till då företaget växer så det knakar.

– Det är alltid intressant att komma ut till företag som finns här ”runt hörnet” och se hur deras vardag ser ut, säger Catrine Windh från Windh & Co som var en av deltagarna.

Ett femtiotal personer deltog på besöket som inleddes med rundvandring i grupper, och deltagarna fick se olika delar av produktionen. Ett nytt segment för Öhlins är stötdämpare till mountainbikes i premiumsegmentet, och sedan tidigare tillverkar man stötdämpare för bland annat motorcyklar. Efter rundvandringen bjöds det på lunch i Öhlins egen restaurang där Kenth Öhlin själv beskrev historiken och bakgrunden till hans livsverk och därefter vice VD och marknadschef Johnny Bräster också höll en presentation om företaget.

– Jag är uppvuxen i Väsby och har bott här hela mitt liv, men jag hade ingen aning om att Öhlins var såhär stora! säger Anna Sölvstedt från Värmekällan.

Öhlins har totalt 320 anställda i Sverige, Tyskland, Thailand och USA. Huvudkontoret ligger i Upplands Väsby där också all produktion sker, varav 97 % exporteras. Öhlins grundades av Kenth Öhlin 1975 och registrerades som AB 1976 och firar i år 40 år. Kenth Öhlin är fortfarande VD för företaget. År 1986 såldes en del av företaget till Yamaha, men  Den 15 mars 2016 tilldelades han utmärkelsen Årets näringslivsprofil på Väsby Promotions årsmöte. Här kan du se nomineringsfilmen.

Vill du veta mer om Öhlins, besök deras hemsida.

Nästa aktivitet som arrangeras av Väsby Promotion är en frukostföreläsning om kundbemötande. Läs mer och anmäl dig här.