Frukostnätverk för nya affärer och föreläsning – 16 november


Postad 17 november 2016

img_1733Ett härlig sorl uppstod så fort de drygt 20 företagarna klivit in i lokalen och minglade under en halvtimme samtidigt som frukost serverades. Därefter var det dags för dagens föreläsning.

”Hur ändrar jag de där besvärliga så de blir mer härliga?”

Titeln på Inna Saxes, från Bra Samarbete, föredrag inför drygt 20 personer på tisdagsmorgonen väckte nyfikenhet. Inna började berätta om hur vi människor befinner oss i en grön och en röd zon beroende på hur vi upplever och tänker på olika situationer och människor. Deltagarna fick göra en kort övning där de skulle vara två och två, den ena skulle knyta handen och den andra skulle försöka få upp den. När kampen pågått en kort stund frågade Inna vilka strategier deltagarna haft. De flesta hade haft en kamp och försökt bända upp de knutna nävarna medan det i något par var en som frågade den andra om denne ville öppna handen och så fick ett ja.

Dessa två strategier kallas fientligt förhållningssätt (röd zon) och samarbetsvilligt förhållningssätt (grön zon). I den röda zonen ser man varandra som motståndare, man har ett kortsiktigt tänkande och det handlar om att vinna. I den gröna zonen har man ett långsiktigt tänkande, man ser varandra som partners och flexibel och öppen för påverkan.

Inna avslutade med att berätta hur vi kan säkerställa att ett budskap är mottaget, hur man kan göra när man möter motstånd och hur man kan vända det negativa och hantera såväl sig själv som andra konstruktivt. Sammanfattningsvis handlar det om att ha ett öppet sinne, lyssna aktivt och vara personlig.

Efter föreläsningen tog flera företag chansen att mingla med de som de inte hunnit prata med på frukosten.

Tack allihop för att ni kom!