Hillevi Engström blir ny kommundirektör i Upplands Väsby kommun


Postad 16 december 2014

HilleviKommunstyrelsens presidium har nu slutfört rekryteringen av ny kommundirektör. Kommunstyrelsen har idag beslutat anställa Hillevi Engström som ny kommundirektör i Upplands Väsby från månadsskiftet februari / mars 2015. Hon lämnar därmed sitt uppdrag som riksdagsledamot för Moderaterna och efterträder nuvarande kommundirektör Björn Eklundh som går i pension i början på nästa år.

– Jag är glad att ha fått förtroendet att arbeta som kommundirektör i Upplands Väsby kommun säger Hillevi Engström i en första kommentar. Väsby är en expansiv och framgångsrik kommun som under kommande år står inför spännande utmaningar och som ligger i framkant inom miljö frågor och IT-utveckling vilket gör att det här känns som ett spännande uppdrag tillsammans med kommunens alla kompetenta medarbetare, fortsätter hon.

– Hillevi Engström är en driven, engagerad och kunnig person som passar väl in i Väsbys framtidsbygge, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, jag är glad att hon vill ta sig an kommunens utmaningar tillsammans med den nya majoriteten.

– Att en så dokumenterat kompetent person intresserar sig för Väsbys fortsatta utveckling bekräftar att Väsby verkligen är en intressant kommun med spännande utveckling, säger Per Erik Kanström (M) , oppositionsråd i Väsby.

Hillevi Engström har en yrkesmässig bakgrund som polis i norrort och kriminalinspektör. Hon har en lång erfarenhet av förtroendeuppdrag både fackligt och politiskt. 1996 blev hon, som första kvinna, ombudsman vid Polisförbundet. 1998 engagerade hon sig i kommunalpolitiken för moderaterna i Sollentuna kommun och har i den rollen också varit ordförande i Sollentunahem. Hillevi har också studerat juridik, arbetsmarknadskunskap och pedagogik vid universiteten i Stockholm och Örebro. Hillevi är uppväxt i Sollentuna och bodde där fram till hösten 2010.

Hillevi Engström är riksdagsledamot sedan 2002, invald i Stockholms läns valkrets. Hennes främsta engagemang har handlat om arbetsmarknadsfrågor och utrikesfrågor i vilka hon också företrätt regeringen som minister, som arbetsmarknadsminister 2010-2013 och biståndsminister 2013-2014.  I sitt politiska arbete har hon varit engagerad i frågor som rör trygghet och kvinnors situation. Hon har de senaste åren varit ansvarig för att formulera Moderaternas nya jämställdhetspolitik. I valet 2014 invaldes hon som riksdagsledamot för Moderaterna I Stockholms län med uppdrag som ledamot i Europarådets svenska delegation, ordinarie ledamot i utrikesutskottet och ersättare i utrikesnämnden.

För mer information:
Hillevi Engström, blivande kommundirektör, 072-513 72 60
Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande  073-910 41 23
Anki Martens, kommunstyrelsens förste vice ordförande  073-910 42 87
Per Erik Kanström, oppositionsråd  073-910 42 47
Björn Eklundh, kommundirektör, 073-910 40 31
Johannes Wikman, kommunikationsstrateg, 073-910 47 67