Hyllningsevent Lars Gullstedt


Postad 8 april 2016

Modig var ett ord som återkom flera gånger vid beskrivningen av Lars Gullstedt under det hyllningsevent som Väsby Promotion arrangerade i Penthouse på Scandic Infra City under torsdagen den 7 april. Katarina Barter, Väsby Promotion, inledde hyllningseventet med att hälsa alla välkomna och ge en beskrivning av Lars Gullstedt. Han har hyllats av såväl Upplands Väsby kommun och Väsbys näringsliv tidigare, och bland annat fått utmärkelsen som Årets näringslivsprofil (2004) vilket han hyllades med stående ovationer för. Ett femtiotal personer från olika företag och Upplands Väsby kommun närvarade och även Lars Gullsteds barn fanns på plats. Förutom rundvandring i våningen av hotelldirektör Ethel Capelle fick deltagarna även lyssna till ett panelsamtal om Gullstedt. I panelen fanns:

  • Claes-Göran Sylvén, tidigare ICA-handlare i InfraCity och numer egenföretagare samt ordförande ICA Gruppen och MQ Holding, även styrelsemedlem i Svensk Handel
  • Sven-Erik Pettersson, mångårig entreprenör och innovatör
  • Stig Westman, en av Gullstedts uppdragsgivare och sedermera anställd och god vän
  • Reigun Thune Hedström (videoinslag), arkitekt och tidigare bygglov- och planhandläggare på Upplands Väsby kommun

DSC_0171En sak som panelen var rörande överens om var att Lars Gullstedt var en entreprenör ut i fingerspetsarna, han hade en enorm envishet och ville prova sina idéer och han hade ett mycket rakt och tydligt sätt vilket av många var uppskattat. Claes-Göran Sylvén berättade bl.a. att Lars Gullstedt varit en av de fem personer som präglat honom mest som ung företagare. Han underströk också betydelsen av entreprenörer som Gullstedt för Sverige och landets utveckling.

Efter panelsamtalet pratade Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande, om Gullstedts betydelse för Väsby och därefter, avslutningsvis, lyfte InfraCitys fastighetsägare, Profi, möjligheten att när InfraCity utvecklas ytterligare till en modern levande stadsdel att Gullstedt får något uppkallat efter sig.

Hyllningseventet för Lars Gullstedt präglades av värme och humor, och också en stor dos respekt för hans storhet och betydelse för Väsby och dess näringsliv. Att Väsby är en kommun som vågar och gör är inte bara en slogan utan gång efter annan visar Väsby på nytänkande och innovativa lösningar exempelvis vad gäller näringsliv och boende.

Är det så att Gullstedts mod har präglat Väsby, eller var det att han passade på en plats som välkomnar entreprenörer och visionärer?