Intervju med Camilla König Ekegren, verksamhetschef Väsby Promotion


Postad 28 november 2016

Hej Camilla! Du tillträder som ny verksamhetschef för Väsby Promotion den 1 december. Berätta, vad gjorde du innan du kom hit?

Jag har sedan drygt 1,5 år tillbaka drivit ett kompetensforum/nätverk, Lodsten, tillsammans med en kompanjon där vi har samlat utmärkande näringslivsprofiler, forskare och experter för att nyfiket utforska näringslivets utmaningar och framtidsfrågor.  Vi har främst riktat oss kring ämnen som rör människan; motivation, ledarskap, organisations- och samhällsutveckling. Detta har vi gjort i olika former såsom slutna middagar, samtalsforum, workshops och think-tanks. Dessförinnan har jag jobbat inom sälj och marknad samt haft förmånen att leva i Asien i sammanlagt 10 år där jag bl.a. arbetade för Svenska Handelskammaren i Kina.

camilla-keHur kom det sig att du sökte dig till Väsby Promotion?

Jag har alltid tyckt om att interagera med människor och drivits av att skapa affärsmöjligheter mellan dessa. Min övertygelse är att framtidens affärer och marknader skapas genom samverkan och nätverk. När jag kom i kontakt med Väsby Promotion, kände jag direkt att det var en verksamhet och ett sammanhang som jag attraherades av och ville bidra till!

Vad ser du fram emot i din roll som verksamhetschef?

Jag ser fram emot att träffa alla medlemmar och lyssna till deras behov och önskemål, likaså kommuntjänstemännen och politikerna och utforska hur vi kan vidareutveckla och stärka vårt samarbete. Naturligtvis ska det också bli väldigt spännande att utveckla teamet på kontoret och tillsammans bygga vidare kring  hur vi kan förstärka attraktiviteten till Upplands Väsby och inspirera fler företag, organisationer och föreningar till att bli medlemmar i Väsby Promotion.

Vad kännetecknar dig i ditt arbete?

Jag är social, har hög energinivå och nära till skratt. Därtill är jag möjlighetsorienterad och drivs av att ”alla ska med”. För mig är värderingar och integritet viktigt vilket präglar mig både som person och mitt förhållningssätt generellt.

Vad visste/tänkte du om Upplands Väsby innan du kom hit?

Helt ärligt visste jag inte så mycket om Upplands Väsby på djupet men jag passerat det genom alla resor till Arlanda och noterat att det är företagstätt och att här finns många naturområden. Jag har också besökt Fresta kyrkogård några gånger då jag har släktingar som har döpts och begravts där. Naturligtvis satte rockgruppen Europe Upplands Väsby på kartan för mig tidigt 80-tal. 

En intressant sak är att efter att rekryteringsprocessen påbörjades har jag kommit på mig själv hur jag hör och läser om Upplands Väsby med en annan ”lins”  – vilket är både festligt och inspirerande!

Vilka ser du som Upplands Väsbys främsta fördelar (när det gäller att bo och verka)?

Att ligga så strategiskt rätt utifrån logistik mellan Stockholms city och Arlanda som Upplands Väsby gör är optimalt. Det borgar för goda synergier för både familj- och affärsliv.  Min upplevelse är att potentialen är hög men att kännedomen om den utifrån ett verksamhetsperspektiv kan vi göra mer kring. Upplands Väsby ger också intrycket av ”staden på landet”, med dess vackra natur, hästgårdar, parker och vatten.

Vad gör du när du inte arbetar? Har du några särskilda intressen?

Min familj är det absolut viktigaste för mig. Jag är en hängiven fotbollsmamma som står och hejar på matcher i princip varje helg. Min familj har ett hus på Saltarö/Värmdö dit vi åker så ofta möjlighet ges. Här tankar vi energi, tar långpromenader, umgås med vänner, lagar mat och landar mentalt. Jag brinner för välbefinnande och älskar naturen och tycker om att spela golf, åka skidor och dansa men njuter samtidigt att koppla av med en bra bok eller film.