Månadens företag: Sättra Gård


Postad 18 juni 2014

Mats Eriksson och Mia ErikssonUnder senare delen av 1980-talet var det inte många som ville satsa på att driva eget jordbruk men två som trodde på det var Mats Eriksson och Mia Eriksson. I år ser det ut att bli ett rekordår för Sättra Gårds jordbruksproduktion och utöver det egna företaget är både Mats och Mia engagerade i att bidra till ett vackrare Väsby.
–    Ingen trodde på lantbruksbranschen förutom vi när vi startade och nu står vi här 25 år senare och hittills i år ser det väldigt lovande ut, säger Mats Eriksson.

Mats är den som har ansvar för det praktiska jordbruket medan Mia har hand om det administrativa arbetet, ekonomin och personalen.
–    Vi har allt eftersom expanderat vårt jordbruk, från ett mindre arrende till att idag vara ett av de allra största jordbruken när det gäller spannmål och växtodling inom Stockholms län, säger Mats och Mia tillägger:
–    Vi har gått från att bara vara vi två till att nu vara 20 personer i verksamheten.

När det gäller engagemanget för ett vackrare Väsby är Sättra Gård i år bland annat en av eldsjälarna bakom initiativet att det kommit upp ett blomsterprogram på Centralvägen från stationen och bort till Väsby Centrum. Därutöver är det Sättra Gård som har hand om både grönyteskötseln och vinterväghållningen inom kommunen vilket naturligtvis bidrar till ett rent och snyggt Väsby.  Under sommaren tar Sättra Gård in sommarjobbare från gymnasiet för att stärka upp personalstyrkan i semestertider.
–    Det är kul att ha en bra mix av unga och äldre i personalstyrkan och tillsammans gör de ett väldigt bra jobb, säger Mia.

Vill du veta mer om Sättra Gård, besök deras Facebooksida.