Många Väsbyföretag intresserade – Upphandlingslunch 17 februari


Postad 17 februari 2016

Att delta i en upphandling är en möjlighet till att öka sina affärsmöjligheter och trygga inkomst för en längre tid. I Sverige upphandlar den offentliga sektorn varor, tjänster och entreprenader för över 500 miljarder varje år. Cecilia Durchbach är chef för upphandlingsenheten i Upplands Väsby kommun och under upphandlingslunchen berättade hon bland annat om hur en upphandling går till, vilka krav som ställd på leverantörer och hur referenstagning används. Dessutom delade hon med sig av bra tips att tänka på inför en upphandling.

Upplands Väsby kommun har 65 % i privat regi, något som ökat kraftigt under de senaste tio åren inom kommunen. Det är också högt jämförelsevis med många andra kommuner. Kommunen kan upphandla allt som ligger inom verksamhetsområdet, utom skola och myndighetsutövning. Cecilia Durchbach berättade att i Upplands Väsby kommun samarbetar upphandlingsenheten tätt med respektive verksamhet som ska upphandlas. Detta för att kravspecifikationen ska bli så riktig som möjligt och utgå från verksamhetens behov. När förfrågningsunderlaget (FFU) är färdigt, kommer det ut på www.opic.se

Väsby Promotion erbjuder som en service till medlemmar att få utskick när upphandlingar inom specifika områden är på gång. Är du intresserad? Maila info@vasbypromotion.se och ange inom vilka områden du vill ha påminnelse kring nya upphandlingar!

Har du fler frågor om upphandling, kontakta Upplands Väsby kommun: upphandling@upplandsvasby.se

IMG_4993 IMG_5001 IMG_5007