Många ville lyssna till Stefan Ingves


Postad 3 oktober 2018

I morse samlades närmare 80 st av våra morgonpigga medlemmar på Scandic Hotell Upplands Väsby för att lyssna till Väsby Promotions frukostföreläsning med Riksbankschef Stefan Ingves.

Stefan Ingves.

Vi började med frukost och mingel innan vi fick en inblick i det ekonomiska läget.

Det var fullsatt i lokalen.

Camilla König Ekegren, verksamhetschef på Väsby Promotion, presenterade Stefan Ingves och hälsade alla välkomna.

Stefan Ingves presentation om Riksbanken i samhällsekonomin och aktuell penningpolitik. 

 

Stefan förklarade Riksbankens uppdrag, om inflationsmål, global tillväxt, konjuktur, penningpolitik och räntor. På ett tydligt och humoristiskt sätt berättade han så att alla hängde med, vilket uppskattades av många och en hel del frågor ställdes efteråt. ”Kanske den viktigaste Väsbybon att lyssna till” sa en av deltagarna. ”Det var både lärorikt och roligt presenterat. Stefan var bra på att föreläsa!” sa en annan.

Boken Väsby – Där färgstarka människor möts överlämnades till Stefan Ingves tillsammans med en blombukett. Stort tack till Stefan Ingves och till alla er som kom! Grattis till Världens äldsta centralbank som i år firar 350 år!

Om Stefan Ingves
Stefan Ingves tillträdde som riksbankschef och ordförande i direktionen den 1 januari 2006 med en mandatperiod på sex år. Ingves mandatperiod har förlängts två gånger (6 år + 5 år) och löper fram till och med 2022-12-31.

Stefan Ingves är ekonomie doktor. Tidigare har Stefan bland annat varit chef för avdelningen för monetära och finansiella system på IMF, vice riksbankschef och generaldirektör vid Bankstödsnämnden. Dessförinnan var han bland annat finansråd och chef för finansmarknadsavdelningen på Finansdepartementet.

Läs mer om Sveriges Riksbank här.