Messingen blir ett kulturellt centrum


Postad 22 augusti 2014

kulturhuset
Det var en stor blandning av väsbybor som besökte gårdagens invigning av utställning med information om det nya Kulturhuset vid Messingen. Utställningen har bland annat en modell som visar hur det nya Kulturhuset med tillhörande bostadshus kommer att se ut.

– Väsby är ett rikt kultursamhälle. Rikt på kulturutövare och rikt på kulturupplevelser, säger Kristina Klempt (FP) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när hon tillsammans med Fredrik Mattson, VD för Brabo, klipper bandet till utställningen och hälsar besökarna välkommen.

Väsbyborna var inte sena med att ta del av utställningen och stod på kö för att få läsa relevant information och titta på modellen av det nya kulturhuset. Bland besökarna fanns även elever från PEAB skolan.

– Vi är stolta över att visa upp det som kommer att byggas och det känns bra att kunna ge våra medborgare en inblick i det nya kulturhuset, säger Fredrik Mattson, VD på Brabo. Han menar också att det är roligt att se så många väsbybor representerade bland besökarna.

Maria Röstberg, avdelningschef för kultur och fritid berättar att det nya Kulturhuset skapar förutsättningar för ett rikt och varierat kulturliv i centrala Väsby. Genom att integrera det nya Kulturhuset med Messingenhuset förstärks kultur- och fritidslivet i Väsby och ger ytterligare möjligheter till samverkan och kreativitet.
– Det nya kulturhuset skapar akustiska förutsättningar för flera olika former som exempelvis dans, sång och teater, fortsätter hon.

Bland besökarna fanns Stig och Solveig Carlsson, väsbybor sedan 1968 och nyfikna på hur det nya Kulturhuset ska främja kulturverksamheterna i Väsby.
– Det är positivt och trevligt att det ska byggas ett nytt Kulturhus och vi tror att det kommer att bidra till mer kulturaktiviteter. Det kan bara bli bättre.

Utställningen om Kulturhuset är bemannad varje dag mellan 21-27 augusti. Efter den 28 augusti kommer information om arbetet med Kulturhusets byggande att finnas i Messingen.

Öppettider för utställningen:
21/8 kl. 14-18, 22/8-24/8 kl. 11-16, 25/8-26/8 kl. 14-18 och 27/8 kl. 10-18.
Därefter tillgänglig i Messingen enligt husets ordinarie öppettider.