Modecenter flyttar till Upplands Väsby


Postad 4 juli 2014

Till julen 2015 kommer Stockholm modecenter att finnas på nytt ställe: Infra City i Upplands Väsby.
– Vår plan är att finnas på plats i nya lokaler lagom till Stockholms fashion week i februari 2016, säger Modecenters chef Thomas Jonasson.

Idag ligger Stockholm modecenter i gamla k-märkta industrilokaler i Sickla, sydväst om Stockholm. 130 stycken hyresgäster disponerar där runt 13 000 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Profi, som också äger rätten till namnet Stockholm modecenter och driver verksamheten i ett dotterbolag. Flytten går till ett likaledes Profiägd fastighet i Infra City i Upplands Väsby.

Modecenter vill växa
Skälet till flytten är flera, enligt modecenterns chef Thomas Jonasson, som tillika är marknadschef på Profi:

– Vi vill utveckla Modecenters verksamhet till att växa så att också närliggande branscher, som sport och inredning, ska kunna kopplas på det här konceptet. Modebranschen blir också allt mer internationell och Upplands Väsby ligger närmare till Arlanda. Här finns också en mässhall på 3 000 kvadratmeter, ett hotell och flera restauranger. De kommande ombyggnaderna av Slussen, som kommer att påverka kommunikationerna i södra Stockholm under många år framöver, bidrar  till beslutet.

Fullt i huset
Tidigare disponerade Modecenter ytterligare en industrifastighet i Sickla. Denna är idag ianspråktagen av bostäder. Därför går det inte att växa mer i Sickla, som idag får säga nej till hugade utställare under mäss- och inköpsperioderna. Alla modecenters hyresgäster informerades om flytten samtidigt 17-19 juni. De som väljer att flytta med, får omförhandla sina kontrakt.

– Det är klart att det här är en jättestor fråga för många, säger Thomas Jonasson. Men vi möttes faktiskt av applåder när vi presenterade det här.

Tror på flytten

På frågan om det verkligen är ett fastighetsbolag som är bäst skickat till att driva ett modecenter säger Thomas Jonasson:

– Det är en bra fråga. Det är ingen självklarhet att vi som fastighetsbolag ska driva konceptet Stockholm modecenter. Det kan finnas andra som är bättre på det än vi. Men nu är det så att det är vi som är ägare, och vi tror på det här och att flytten kommer att bli bra.

Nyhet hämtad här.