Näringslivet inspirerar och stärker elever i Väsby


Postad 9 mars 2016

Yrkeskaravan

Grimstaskolan 1

Yrkeskaravanen är ett nytt initiativ från Väsby Promotion för högstadier runt om i Väsby. Då kommer några olika företag på besök där de medverkande berättar om vad de arbetar med, och vilka vägval de har gjort för att komma dit. Syftet är bl.a. att inspirera eleverna till framtida gymnasie- och yrkesval. Vid det här tillfället var tre företag med:

  • Erika Kolmodin, revisor, Finnhammars
  • Mona Ekelöf, grafisk formgivare och grundare, Fantasiskafferiet
  • Hans Pedersen, säkerhets- och IT-ansvarig, Scandic Infra City

Eleverna (2 klasser från årskurs 8) var väldigt uppmärksamma under tiden företagen pratade, och företagen var positivt överraskade över elevernas engagemang. Nästa vecka ska eleverna i ÅK8 på Grimstaskolan ut på praktik och fick med sig flera bra tips och tankar inför det från företagen. På torsdag (10/3) är det dags för andra tillfället på Grimstaskolan, då resterande tre åttondeklasser får besök. Då kommer Öhlins Racing att medverka tillsammans med Scandic Infra City och Finnhammars. Senare under våren kommer Yrkeskaravanen också att besöka Södervikskolan, Runbyskolan och Väsby skola.

Årets UF-företag

SnapNap UFVarje år delar Väsby Promotion ut utmärkelsen Årets UF-företag. Alla UF-företag på Väsby nya gymnasium får möjlighet att presentera sig och sin affärsidé inför en jury som består av Väsby Promotion och Företagarna Upplands Väsby. Därefter utses en vinnare utifrån kriterierna ”energi, kreativitet och ta-sig-församhet”. Vinnaren får, förutom äran, motta ett fint diplom och en värdecheck vid Väsby Promotions årsmöte och får också möjlighet att i år lyssna på serieentreprenören Douglas Roos.

I år heter det vinnande UF-företaget SnapNap UF och säljer klämmor som förhindrar att täcket glider ur påslakanet. Den ursprungliga idén var att ta fram en egen produkt, men då tillverkningskostnaden blev för hög valde de att revidera sin affärsidé.