Näringslivsdagen 12 oktober tema kreativitet, ledarskap och beteendedesign


Postad 20 oktober 2017

 
 
Det låg en härlig energi och en mysig stämning över årets Näringslivsdag som hölls den 12 oktober i Galleriet på Scandic Infra City i Upplands Väsby, en känsla som höll i sig genom hela dagen. Drygt 200 förväntansfulla besökare kom för att knyta nya kontakter, få inspiration, mingla samt lyssna till våra fantastiska föreläsare Håkan Ericson, Ida Lemoine, Tobias Degsell och Per Holknekt på temat Kreativitet, Ledarskap och Beteendedesign.
 
Väsby Promotions verksamhetschef Camilla König Ekegren inledde dagen tillsammans med Erik Näslund, vår moderator, som på ett proffsigt sätt höll ihop dagen.
 

Håkan Ericson, succétränaren och förbundskaptenen som ledde Sverige hela vägen fram till det historiska guldet i U21 EM 2015, var först ut att föreläsa. Han pratade om fotboll, ledarskap och en del om den mentala processen. – Att coacha handlar inte om idrott, det handlar om att hjälpa folk att nå sina mål genom att ta bort deras begränsningar, sa Håkan Ericson. – Jag fick glädjetårar var det en av våra deltagare som sa efter Håkans föreläsning. Vilken bra start på Näringslivsdagen. I pausen var det många som ville köpa ett signerat exemplar av Håkans bok.

Dagens andra föreläsare var Ida Lemoine från Beteendelabbet. Ida är en av Sveriges främsta föreläsare inom Nudging och hon talade om hur man kan kombinera psykologi och design för att skapa hållbar beteendeförändring. Intressant och tänkvärt.

Tobias Degsell som har en bakgrund som curator på Nobelmuseet i Stockholm, fängslade oss med sin föreläsning om innovation och kreativitet och hur man kan tänka nytt och gå från ord till handling. Han väckte de flestas nyfikenhet och det var många som ville ställa frågor efteråt.

Sist upp var Per Holknekt, som med sin djupa kunskap och långa erfarenhet inom bl.a. bolagsutveckling och entreprenörskap förmedlade ”Kan jag, kan du, kan vem som helst”. Per gav så mycket av sig själv, naket, sårbart, hoppfullt, vackert och lämnade nog ingen oberörd. Kön ringlade sig lång när Per signerade sin nya bok efter sin föreläsning.

 

Tack alla besökare, talare, föreläsare, utställare och medhjälpare som var med och skapade Näringslivsdagen 2017, som blev så lyckad!

Bilder från Näringslivsdagen kommer att läggas upp inom kort.