Näringslivsdagen 26 oktober tema tillväxt


Postad 27 oktober 2016

Aldrig tidigare har så många besökare varit anmälda till Väsby Promotions årliga event Näringslivsdagen. Över 200 besökare deltog den 26 oktober när Näringslivsdagen ägde rum på Scandic Infra City.

– Det har varit en väldigt lyckad dag med ett fantastiskt scenprogram. Allra mest imponerad är jag av Magnus Helgesson som avslutade dagen, vilken fantastisk entreprenör! säger Niclas Nyström från DigiPlex, ett av Väsby Promotions alla medlemsföretag som var på plats denna dag.

Moderator för dagen var Helena Westin, och hon gjorde ett fantastiskt arbete med att guida besökarna genom dagens program.

– Tillväxt kan vara så mycket, och idag ville jag förenkla begreppet. Varje talare fick frågan om vad tillväxt är för honom eller henne, och till sist hade vi en bra lista här med ord, säger Helena och pekar på det blädderblock som står bredvid scen.

Dagen bjöd på ett stjärnspäckat scenprogram där Hilda Björkman, Mondelez, berättade om 100-årsjubileet Marabou firar i år och hur dessa 100 år har varit. Därefter tog Katarina Gospic, hjärnforskare, vid med att berätta om hur hjärnan fungerar och hur vi kan använda vår kunskap olika beroende på vilken person vi träffar.

Efter en intensiv mingelpaus där besökarna även hade möjlighet att tävla om många fina priser i sponsorernas montrar, berättade Helena Westin kort om vikten av att ett företags varumärke är positivt och engagerande och att ett varumärke är allt vad människor säger om ett visst företag. Efter Helenas föredrag fick åhörarna lära sig allt om hur en bra presentation bör vara, när Ledarstudion genom Lena Ahlström och Karin Fermann Huldt tog plats på scen. Några ur publiken kallades upp på scen och fick praktiskt visa sina framsteg.

Dagens näst sista pass inleddes av Per Falk, IT-strateg och processledare, från Upplands Väsby kommun berättade om projektet Väsby Makerspace och lämnade sedan över till den fantastiskt inspirerande entreprenören Magnus Helgesson som startade sitt första företag som 12-åring.

En mycket lyckad Näringslivsdag!