Nytt hållbarhetspris ska inspirera Väsby


Postad 5 december 2014

EvaBerghEtt nytt hållbarhetspris tas fram av Upplands Väsby kommun 2015. Priset ska motivera individer och företagare i Väsby att arbeta med hållbarhetsfrågor.

– Vi ökar ambitionerna på miljöområdet och vill vara en av Sveriges bästa kommuner inom tre år. Det nya priset ska gå till någon som inspirerat Väsby kring hållbarhetsfrågor och ska få oss att titta utanför kommunen på hur andra har arbetat inom området, säger Eva Bergh, miljöstrateg i kommunen.

Upplands Väsby kommun blev 2013 året miljökommun i Miljöaktuellts ranking. Förra året tappade kommunen ett par placeringar men har nu tagit beslut om ökade ambitioner på miljöområdet. Ett sätt att lyfta upp frågorna är att dela ut ett nytt hållbarhetspris.

Priset kommer att delas ut på kommunens stadsbyggnadsdag som hålls årligen i september. En dag med fokus på stadsutveckling med deltagare från hela Sverige och internationella föreläsare.

– Att det här nya priset delas ut på Stadsbyggnadsdagen är bra. Det visar vikten av att hållbarhet är ett perspektiv som genomsyrar byggandet av staden och att vi har ett gemensamt ansvar att för att sätta fokus på frågan, säger Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef i Upplands Väsby kommun.

Under våren kommer kriterierna för priset att arbetas fram. Priset ska var något unikt och ha en bredd över hela hållbarhetsområdet.

För mer information:
Eva Bergh, miljöstrateg, 073-910 47 68
Fredrik Drotte, stadsutvecklingschef, 073-910 49 71
Linda Corsvall, chef informationsenheten, 073-910 40 29