Polisen flyttar in i InfraCity


Postad 13 oktober 2016

puff_polisen_530x260Nu står det klart att Polisen har skrivit på kontrakt om tillfälliga lokaler i Infra City, närmare bestämt i samma byggnad som Tesla i norra änden av Kanalvägen. Inflytt sker i slutet av oktober.

– Lokalerna i Infra City är fantastiska. Det finns flera ingångar och en särskild personalingång. Det ligger mitt i området och det finns flera utryckningsvägar. För oss innebär det här en möjlighet att samlokalisera oss, vilket innebär tydliga vinster som jag tror kommer att synas ganska direkt, säger kommunpolis Malin Sundström.

I de nya lokalerna kommer polisområdets alla 115 poliser att finnas. rån slutet på oktober kommer all utredningsverksamhet att finnas här; förundersökningsledare, brottsförebyggare, kommunpoliser, polisområdeschefen och ungdomsgruppen. Dock kommer inte utryckningsstyrkorna att flytta förrän garaget är färdigt.

– Det finns ett stort garage i byggnaden men det är inte tillgängligt just nu. Så bilarna kommer att rustas på morgonen i Sollentuna och sedan har vi utsättning, alltså samling, i Infra City. Och om utryckningsstyrkan ska avrapportera någon händelse utan att ha frihetsberövat någon så är det tänkt att de ska göra det i Infra City, säger Malin Sundström.

Var den permanenta placeringen kommer att bli för lokalpolisområdet är ännu inte klart ännu.

Läs Vi i Väsbys artikel här.