Pressinbjudan: Elever bygger för elever


Postad 11 december 2014

EleverVälkomna till Skeppartorp den 12 december 2014, klockan 13.30 för att se resultatet av de modeller av hållbara energislag Energigymnasiets elever byggt åt Naturskolan!

Eleverna på Energigymnasiet har byggt fungerande miniatyrmodeller av ett vågkraftverk, ett vindkraftverk och en solluftvärmare som ska användas i undervisningen på Naturskolan. På plats finns representanter från kommunen och Energigymnasiet, samt eleverna som byggt modellerna.

Om projektet
Projektet Elever bygger för elever har pågått under 2014 och har genomförts som ett samarbete mellan Upplands Väsby kommun och Energigymnasiet. Projektet har finansierats genom Klimatmiljonen från Länsstyrelsen i Stockholm och kommunen.

Målet med projektet är att ge ökad kunskap bland unga om förnyelsebara energikällor och väcka deras intresse för förnyelsebar energi och teknik.

Enkelhet har varit ledord för eleverna under bygget av modellerna. De har så långt det är möjligt använt återvunna material och det ska vara lätt att se och förstå hur modellerna fungerar. Då modellerna ska användas praktiskt i undervisningen på Naturskolan behöver de också vara hållbara och tåliga.

Ta chansen att prata med eleverna som byggt modellerna och naturskolepedagogerna för att få reda på hur det är tänkt att de ska användas i undervisningen.

Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

Välkomna!

För mer information:
Ronja Krische, projektledare 08-590 977 04

Var: Skeppartorp När: 12 december 2014, kl.13.30–14.30.

Vid riktigt dåligt väglag hålls lanseringen på Messingen, meddelande om detta kommer skickas ut på morgonen den 12 december.