Pressmeddelande: Nu byggs 200 nya bostäder i Östra Frestaby i Väsby


Postad 7 maj 2014

BILD _Trad_planteringNu startar bygget av 200 nya bostäder i Östra Frestaby. I området planeras runt 200 bostäder som till stor del kommer att bestå av fristående bostadshus och radhus, integrerat med mindre flerbostadshus. Östra Frestaby är en del av den bostadssatsning som Upplands Väsby gör för att möta upp behovet av bostäder i en växande storstadsregion.
Markägare är Upplands Väsby kommun och Skanska och i området kommer det skapas en blandning av bostäder. Skanskas mark kommer att bebyggas av BoKlok och kommunens mark kommer Väsby byggmästarna, bygga på. Väsby byggmästarna består av fyra mindre byggherrar som gått ihop.

–  Vi tillhör den regionen i Sverige som växer allra snabbast med allt vad det innebär av både glädjeämnen och utmaningar och det är jätteroligt att vara en del av ett växande Storstockholm. Det är roligt att återigen få sätta spaden i marken och vara en del av att det byggs fler bostäder i vår region. Det har varit en ganska lång process i Östra Fresta och därför känns det extra roligt att vi nu kommer igång med bostadsproduktionen här, säger Per-Erik Kanström, kommunstyrelsens ordförande.

Spadtaget togs på en plats som kommer att kallas Poolcirkeln, ett litet runt torg mitt i den kommande stadsdelen Östra Frestaby. I gropen där spadtaget tagits planterade representanter från kommunen, Skanska och BoKlok, ett vackert rosablommande körsbärsträd.

–  Östra Frestaby blir en ny naturnära stadsdel i östra Väsby nära kommunikationer och precis i anslutning till service, förskolor och skolor, säger Bengt Fardelius, affärschef BoKlok, Stockholm-Mälardalen .

Första etappen av Östra Frestaby beräknas ha säljstart i oktober, det blir lägenheter på 2-4 rum och kök, med inflyttning hösten 2015.

–  Min spontana känsla är att jag uppskattar att de tänker mycket på byggplatssäkerheten eftersom det rör sig mycket barn i området. Det är också glädjande att höra att de är öppna för synpunkter från oss närboende, säger Maria Hemph-Moran, som bor alldeles i närheten av det området som ska bebyggas och kom för att titta på byggstarten.

Kontaktpersoner:
Per-Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande, 073-910 42 47
Per-Olov Nilsson, exploateringschef Upplands Väsby kommun, 073-910 41 43
Anders Hellman, affärsutvecklare BoKlok, 070-321 91 60
Linda Corsvall, presskontakt, Upplands Väsby kommun, 073-910 40 29