Pressmeddelande: Upplands Väsby bäst på entreprenörskap i skolan!


Postad 28 april 2014

Per-Erik årets UFÅrets UF-kommun — Upplands Väsby— arbetar målmedvetet med att skapa förutsättningar för att barn och ungdomar i kommunen ska kunna utveckla sina entreprenöriella egenskaper. Andelen UF-elever i kommunen är hela 23 %. Utmärkande för Upplands Väsby är att hela 95 % av eleverna också slutför sitt UF-år.  Detta vilket visar kommunens höga ambition att låta fler elever utbildas i entreprenörskap och uppfylla skolverkets mål. Samtidigt arbetar kommunens grundskolelärare aktivt med koncepten Vårt Samhälle och Se Möjligheterna.

–  Vi är tacksamma för att få tagit emot Ung Företagsamhets utmärkelse. I synnerhet går det till våra engagerade lärare som på grundskolan och gymnasiet jobbar med entreprenörskap, säger Per-Erik Kanström, Kommunstyrelsens ordförande.
–  Lärarna i Upplands-Väsby arbetar otroligt fokuserat med UF-företagande vilket visas av kvalitetsarbetet och den höga graden av elever som fullföljer hela UF-året. Hela kommunen är engagerad i UF-företagandet, vilket visar att detta är en viktig fråga från kommunens håll och inte bara från skolans. Sist men inte minst har man lärare som är oerhört engagerade i eleverna och deras framgångar, säger Erik Gustaf Ageberg, regionchef Ung Företagsamhet Stockholmsregionen
Upplands-Bro klättrar rejält i årets kommunranking till en andra plats genom ett gediget arbete med entreprenörskap på gymnasienivå. Sigtuna kommun har länge arbetat målmedvetet med Ung Företagsamhet utbildningskoncept och kniper tredjeplatsen.

För mer information kontakta:
Erik Gustaf Ageberg, regionchef Ung Företagsamhet Stockholmsregionen Telefon: 08-762 70 24 E-post: erik.ageberg@ungforetagsamhet.se

Läs mer om kommunrankingen här!