Pressmeddelande: Väsbys företagsklimat bättre än någonsin, tredje bästa i Sverige!


Postad 7 maj 2014

Väsbys företagsklimat går mot trenden, förbättrar sitt resultat 2014 och hamnar på tredje plats i Sverige. Målet är att finnas med bland Sveriges 10 bästa kommuner i Sverige och det nås i år med råge. Jämfört med 2013 förbättrar Väsby sitt resultat med 10 placeringar i Svenskt Näringslivs årliga rankning bland alla 290 kommuner. Kommunen tackar alla företagare för det goda samarbetet.

– Idag kan jag känna mig nöjd och väldigt stolt över alla som jobbar i kommunen och alla samarbetspartner som gjort detta möjligt. Imorgon fortsätter vi arbetet med att försöka förbättra oss ytterligare. Ett bra företagsklimat är också bästa sättet att öka ungdomars möjligheter att få jobb och att få fler i arbete, säger Per Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby.

I undersökningen rankas företagsklimatet i alla Sveriges kommuner. Rankingen är framtagen med hjälp av enkätsvar som grundar sig på summan av företagarnas upplevelser av attityder, regler, institutioner och kunskaper i kontakten med kommunen. Väsbys ranking de senaste åren ser ut på följande sätt: 2011- plats 10, 2012- plats 9, 2013- plats 13. I år klättrar Väsby 10 placeringar och hamnar på en hedrande tredje plats. Övriga kommuner i Stockholms län som återfinns bland de 10 bästa 2014 är Solna, Danderyd, Sollentuna och Nacka.

– Det här sporrar oss ytterligare att vara bra på att vara kommun, säger Björn Eklundh, kommundirektör, som de senaste åren lett omorganisationen av kommunen från att vara anslagsfinansierad förvaltning till att bli en kundstyrd serviceorganisation. — Nu lyssnar vi på våra kunder för att förbättra vår service. Företagarna är bland våra viktigaste kunder och vi har förmånen att ha många framgångsrika företag i Väsby. Vi har vågat ta hjälp, både inom och utanför kommunens gränser, för att bli bättre och på så sätt åstadkommer vi bättre resultat för medborgarna, avslutar Björn.

– Det är en förmån att få jobba med den företagsdynamik som finns i Väsby, säger Katarina Barter, VD för den gemensamma näringslivsorganisationen Väsby Promotion som under 15 år samlat över 400 företag i en gemensam organisation och mötesplats för att utveckla Väsby på ett framgångsrikt sätt.

Framgångsrika företag är som bekant en förutsättning för tillväxt och välfärd. En förutsättning för framgångsrika företag är ett gott företagsklimat, både nationellt och lokalt i respektive kommun.

För mer information:
Per-Erik Kanström, (M) Kommunstyrelsens ordförande,073-910 42 47
Björn Eklundh, Kommundirektör,073-910 40 31
Katarina Barter, VD Väsby Promotion, 070-985 04 88
Johannes Wikman, Kommunikationsstrateg, 073-910 47 67