Reportage om Väsbyentreprenör i Dagens Industri


Postad 12 augusti 2015

2015-08-12 Cremab_DINär Robin Seger var student var det, som för de flesta studenter, lite skralt i kassakistan. Därför bestämde han sig för att tillsammans med tre studiekamrater extraknäcka och sälja isolering då en av killarnas pappa, Anders Östlund, drev ett isoleringsföretag, Cremab, i Sandviken. Från början var tanken att sälja isolering under studietiden men nu, 9 år senare, är Robin VD för Cremab, baserad i Upplands Väsby, och utvecklingen har gått spikrakt uppåt.

– Vi flyttade upp kontoret till Stockholm 2008, året efter studietiden, och året efter omsatte vi 9 Mkr, säger Robin Seger till DI.
– Vi kunde se energibesparingstrenden komma och tyckte att vi kunde erbjuda en bra kundnytta. Att det sedan råkade vara isolering, det är mer en slump. Det vi brinner för är att hjälpa andra kunder, säger Philip Hurtig Andersen, numera försäljningschef på Cremab.

När killarna flyttat upp kontoret till Stockholm/Upplands Väsby slog de samman verksamheten med Anders Östlunds och tillsammans bildade de det Cremab som de idag driver. Målet för företaget är att etablera sig i alla storstadsregioner och på sikt även expandera internationellt. Under 2014 omsatte bolaget 61 Mkr och var 50 anställda.