Succé för företagsvisit hos Svensk Cater


Postad 13 september 2018

Igår arrangerade vi en företagsvisit hos ett av våra medlemsföretag Svensk Cater i Upplands Väsby. Vilken succé det blev och vi är så glada att så många av våra medlemmar kom. Vi började med mingel medan vi väntade in alla.


Dan Guter, grossistchef på Svensk Cater i Upplands Väsby berättade om verksamheten, lite historia samt om flytten till Väsby.


Vi fortsatte med guidad rundtur på lagret, kyl- och frysrum samt kontor. Här pratar vi om logistik i världsklass för att hålla allt igång.


Fredrik Mannerstedt, säljchef på Svensk Cater i Upplands Väsby visar en del av sortimentet i kylrummet. Det mesta kommer i stora förpackningar.


Här står vagnar med produkter på kyllagret, redo att lastas och köras ut.

Uppmärkta hyllor och ordning och reda, det är en förutsättning för att allt ska flyta på så bra som det gör.

Efter rundvandringen bjöds det på en härligt god Italiensk buffé.

Detta är även Svensk Caters provkök.


Det fanns mycket gott att välja på.

Dan Guter, delade ut en kokbok, till alla, Makalös Mat – Min kärlek till det franska köket, av Yohan Adell von Corswant. Så generöst!

För dem som ville ha vin så bjöds det på DuoBox. Idén att ha två viner i en box kläcktes av den vinintresserade kocken och kokboksförfattaren Yohan Adell von Corswant för ca 2 år sedan. Syftet är att ge valfrihet och slippa bära två boxar. Smart!

Våra guider för kvällen, Fredrik Mannerstedt och Anders Larsson, Svensk Cater.

Svensk Cater har funnits sedan 1965 och är en av Sveriges ledande livsmedelsgrossister för uteätarmarknaden. Sedan början på 2017 ligger Svensk Cater i Upplands Väsby. Dan Guter brinner verkligen för företaget och sina medarbetare och leder med hjärta och värme. ”Vi är ett grymt gäng” säger en i personalen. Det märks, säger vi. Stort tack till Dan Guter, Fredrik Mannerstedt och Anders Larsson på Svensk Cater och tack till alla som kom, vi ses snart igen.

Om Svensk Cater
Svensk Cater är en av Sveriges ledande livsmedelsgrossister för uteätarmarknaden och är rikstäckande från Luleå i norr till Malmö i söder med 19 lokala lager, alla med ett noga utvalt sortiment som möter den lokala marknadens behov.

Matkärlek sedan 1965
1965 bildas Svensk Snabbmat. Det var Lithells som lanserade Sibyllakorven 1932 som då formaliserade ett grossistsamarbete med exklusiv distribution för ett antal grossistkontor. Svensk Snabbmat har då grossistkontor i Stockholm, Gävle, Örebro och Kalmar.

Svensk Caters idé är att leverera bra råvaror till alla typer av kök, stora som små, enkla som exklusiva. Svensk Cater levererar även andra produkter som deras kunder behöver. Allt från bestick och service, kokkärl och uppläggningsfat till hygien och rengöring, dukning och dekoration. Förutom mat, dryck och utrustning levererar de även tjänster inom ekonomi, rådgivning och utbildning.

Läs mer om Svensk Cater här.