Sveriges bästa kökskluster i Upplands Väsby


Postad 9 mars 2015

ballingslov-infracity

Ballingslöv är en av köksbutikerna i InfraCity som har fått motta pris (bild från Ballingslövs hemsida)

InfraCity i Upplands Väsby är en stor handelsplats och rymmer bland annat bygg-, tillverknings- och köksinredningsföretag. Inom den sistnämnda kategorin finns hela tre olika butiker med lite olika inriktning. Gemensamt är, förutom att de verkar inom köksinredningsbranschen, att de alla tre har en spikrak utvecklingskurva och på senaste tiden fått motta olika utmärkelser.

– Vi startade den här Ballingslövsbutiken 2012 och under 2014 ökade vi vår omsättning med 60 % vilket känns jättekul, säger Maria Åbjörk som tillsammans med Jonas Axelsson har fått motta 1:a pris som snabbast växande Ballingslövsbutik i Sverige 2014 samt att de hamnade på 5:e plats gällande omsättning av 40 Ballingslövsbutiker i Sverige.

– Vi kan konstatera att det arbete vi har lagt ner under flera års tid har varit bra och att ligga i ett ”köksmecka” har varit lyckosamt, säger Sebastian Borgvall som är en av två ägare för Kvik InfraCity och som knep förstaplatsen ”Världens nöjdaste Kvik-kunder” av 135 Kvikbutiker i Europa.

Att som köksinredningsbutik ligga i ett kluster med flera andra butiker ser de olika innehavarna som en fördel. Kunderna slipper åka till flera olika ställen för att titta på olika alternativ och kan också jämföra såväl pris som kvalitet. Butiksinnehavarna är överens om att det är kunderna som sedan är de allra bästa marknadsföringskanalerna, är en kund nöjd berättar han eller hon det gärna för bekanta vilket ger ringar på vattnet.

– HTH Kök etablerar sig här i april och förstärker InfraCity som kökskluster ytterligare. Det kommer erbjuda ännu fler möjligheter till kunderna, säger Erik Löfberg, affärsområdeschef på Profi Fastigheter som äger bland annat InfraCity.

– Här i Väsby har kommunen länge arbetat med att ha en bra dialog med företagen, bland annat genom Väsby Promotion. Vi verkar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för företagande och entreprenörskap och att företag här går bra är vi naturligtvis stolta över, säger Katarina Barter på Väsby Promotion.

Hela listan på utmärkelserna

Kvik InfraCity – 1:a plats – Bäst av 135 st butiker i hela Europa – Kategori: Världens nöjdaste Kvik-kunder
Puustelli InfraCity – 1:a plats – Snabbast växande Puustelli-butik i Sverige 2014 samt bland de 3 främsta Puustelli-butikerna i omsättning i Sverige (av 12 st butiker)
Ballingslöv InfraCity
1:a plats – Snabbast växande Ballingslövs-butik i Sverige 2014
5:e plats – Omsättningsmässigt i Sverige (av 40 st butiker)