Sveriges nya finanscentrum ligger i Upplands Väsby


Postad 16 september 2015

2015 DigiPlex Nasdaq 3Nästa år, 2016, flyttar den första kunden in i det nybyggda datacentret DigiPlex i Upplands Väsby. Det är inte vilken kund som helst utan Nasdaq. Därmed kommer servrarna för alla Nordens och Baltikums börser att hyras in hos DigiPlex i Upplands Väsby. I artikeln skrivs det om det faktum att då börshandeln sedan länge är digitaliserad är den enda möjligheten att korta tiden från beslut till transaktion det fysiska avståndet till börsens servrar. Därför vill t.ex. mäklarfirmor ha sina servrar intill börsens för att få kortast möjliga ordertid. Det bäddar med andra ord för att majoriteten av alla finansaktörer kommer välja DigiPlex i Upplands Väsby för sina servrar.

DigiPlex har en enorm säkerhet kring anläggningen, flera olika säkerhetslager där alla som ska in i centret passerar. Som vi också skrivit om i senaste numret av Näringslivsbilagan, planerades anläggningen under lång tid innan bygget satte igång. I planeringen utgick DigiPlex från olika riskscenarier för att eliminera så många risker som möjligt och uppfylla de höga säkerhetskrav som exempelvis offentliga verksamheter och myndigheter ställer. Därför har anläggningen ett gediget brandskydd, dubbla staket runt anläggningen och en bilfälla för inpassage. Dessutom kan ingen gå in i anläggningen utan att passera slussar med ansiktsigenkänning och fingeravtryckssensorer. Säkerheten är genomtänkt och väl tilltagen.

Väsby Promotion och Upplands Väsby kommun välkomnar finansbranschen och andra företag i behov av god säkerhet för sina servrar till Väsby, med närhet till Uppsala, Arlanda och Stockholm.

Läs hela artikeln i DI här.

Ett stort tack till DigiPlex!