Tema Ledarskap på Rotary Talks 2019


Postad 5 februari 2019

Igår kväll den 4 februari var vi på Rotary Talks seminarium på Scandic Star i Sollentuna, med temat Ledarskap, en Svensk framtidsfråga. Rotary Upplands Väsby Bredden hade bl.a. bjudit in Väsby Promotions medlemmar att lyssna till några av Sveriges mest erfarna ledare inom näringsliv, försvar, entreprenörskap och stora samhällsprojekt.

Leif Östling. Mångårig VD för Scania och tidigare ordförande i Svenskt Näringsliv. När den då 43-årige Leif tog över rodret för Scania 1989, var det för ett företag med stora problem. I början av 2000-talet var Scania en av världens ledande lastbilstillverkare. Bakom transformationen låg en ledarinsats utöver det vanliga. SPS – Scania Production System – är något som andra strävar att ta efter.

Riggert Anderson är en av våra största ledare för infrastrukturprojekt genom alla tider. Han har erfarenhet av projektledning för projekt som spänner över en period överstigande 25 år och hans sammanlagda projektbudgetar uppgår till långt över 100 miljarder kronor. Det var Riggert som bl.a. projektledde Citybanan och Förbifart Stockholm.

Ulrika Strömberg är en genuin entreprenör specialiserad på att bygga tekniskt drivna företag men också med kunskap om säkerhetsbranschen samt Private Equity och Venture Capital. Ulrika  arbetar idag som VD inom säkerhetsbranschen – för ett företag som hon själv har byggt upp.

Beatrice Ask. Vice ordförande i Försvarsutskottet, moderat riksdagsman och f.d justitie- och skolminister. Beatrice har en mycket solid erfarenhet av kraven och utmaningarna kring det politiska ledarskapet och gav många spännande perspektiv på kvällens tema.

Ulf Lindberg är en erfaren företagsledare med mångårig erfarenhet från ledande befattningar i globala företag och som VD i entreprenörsföretag. Dotterbolagschef inom Pharmacia och del av samma bolags koncernledning, chef för TBV & Competentia-koncernen samt chef för Pricer Nordamerika. Sedan drygt 20 år ägare och VD för Enhancer AB – ett bolag specialiserat inom ledarskap och organisationsutveckling. Ulf Lindberg har varit rådgivare till hundratals företagsledningar för att optimera styr och lednings processen med vetenskapliga metoder.

Alla delade de med sig av sina erfarenheter samt sin syn på vad Ledarskap är.

Kvällens konferencier var Väsby Promotions verksamhetschef Camilla König Ekegren tillsammans med Christer Hanefalk.

Vi fick även tillfälle att sprida information om Väsby Promotion till de som var där.

Tack för ett inspirerande seminarium!

Se filmklipp från seminariet här.

Rotary Talks 2019 arrangeras av Upplands Väsby-Bredden Rotaryklubb.