Upplands Väsby företagarkommunen

Upplands Väsby är en företagar- och entreprenörskommun i ordets verkliga bemärkelse. Här har en lång rad svenska och utländska företag, både serviceföretag och företag med tillverkning, valt att etablera sig. För många av dessa är det läget som lockar; mitt emellan Stockholm och Uppsala, nära Arlanda och med tillgång Sveriges största lokala arbetsmarknad, Stockholmsregionen. Dessutom har Väsby ett näringslivsklimat i absoluta toppklass.

Det finns över 3 822 registrerade företag i Upplands Väsby, vilka på olika sätt bidrar till ett unikt och innovativt näringsliv.

Bland våra stora internationella koncerner som valt att lägga sitt svenska eller nordiska huvudkontor i Upplands Väsby märks bl. a. Mondelez International AB, Kia Motors och Bauhaus. Här finns också många medelstora svenska företag som är aktiva på den internationella marknaden, bl a Ur & Penn, Rusta, Öhlins Racing, Pahléns, Ragnar Stålskog, Visma, Envirotainer AB och Digiplex. Tillsammans med våra många framgångsrika men ännu så länge mindre entreprenörer skapar de Väsbys dynamiska näringsliv!

Förutom läget är Väsby känt för sitt näringslivsklimat och hamnar högt år efter år i Svenskt Näringslivs ranking. Nyckeln till det goda näringslivsklimatet är ett väl utvecklat samarbete mellan företagen och kommunen. Det har utvecklats och fördjupats under många år, vilket har skapat en unik miljö för företagande och entreprenörskap. Katalysatorn i detta arbete är Väsby Promotion som fungerar som ett nätverk och en mötesplats för näringslivet och kommunen.

En kommun som växer

Väsby lockar inte bara många företag utan är också en kommun som lockar många nya invånare varje år. Skälen till detta är såklart många; här finns både stadsbebyggelse och landsbygd inom kommungränsen, ett stort utbud av fritidsaktiviteter, handel, service och ett rikt kulturliv och bra kommunikationer, vilket inkluderar Sveriges största internationella flygplats, alldeles i närheten.

Väsby Centrum är ett framgångsrikt köpcentrum med ett 80-tal butiker, service, kaféer, restauranger som ständigt växer. I Bredden finns de ledande kedjorna inom hemelektronik och vitvaruhandel representerade tillsammans med annan fackhandel. Det finns också ett stort utbud av mindre företag som erbjuder olika tjänster inom frisk- och hälsovård i kombination med SPA, gym och olika behandlingar.

I kommunen finns vacker natur att ströva i, bl.a. ett 3,7 km långt upplevelsestråk, en lång strandremsa med bad och båthamn vid Mälaren samt ytterligare fem sjöar, en mängd historiska platser, bl a Gunnes Gård, vilket är en vikingaby från 1000-talet, ett aktivt kultur- och föreningsliv med ett 40-tal aktiva föreningar samt flera framgångsrika idrottsklubbar.

Besök Upplands Väsby kommuns hemsida här.