Upplands Väsby har fortsatt ett av Sveriges bästa företagsklimat


Postad 15 september 2015

CentralvägenEn gång om året släpper Svenskt Näringsliv sin årliga ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. I år backar Upplands Väsby något i den totala rankingen och hamnar på plats 9, men på flera punkter har resultatet ökat och kommunen ligger stabilt topp 10 efter de senaste årens placeringar.

-Vi är glada att Väsby ännu en gång når målet och placerar sig bland de tio bästa kommunerna i Sverige gällande företagsklimat. Det här är ett kvitto på att företagen trivs i Väsby. Rätt förutsättningar finns här för att skapa tillväxt och arbetstillfällen. I Väsby finns vad som krävs för att möta framtidens utmaningar, säger Ethel Capelle, ordförande Väsby Promotion och hotelldirektör Scandic Infra City.

Några av de enkätfrågor där Upplands Väsby har fått toppresultat är medias attityder till företagande (4), tele- och IT-nät (6) samt tillämpning av lagar och regler (9). Därutöver klättrar man också flera placeringar i frågorna kring skolans, tjänstemäns och allmänhetens attityder till företagande.

-Vi ser att Väsbys resultat på flera av enkätfrågorna tagit stora kliv framåt. Bland annat gällande skolans attityder till företagande vilket är mycket glädjande inte minst då vi på Väsby Promotion arbetar aktivt med att stärka relationerna mellan just skolan och näringslivet. Nu under hösten har vi bland annat en föreläsningsserie på Väsby nya gymnasium där företagsrepresentanter från kommunen kommer och föreläser. Det är mycket uppskattat från såväl skola som näringsliv, säger Katarina Barter.

-Denna fina nionde placering är ytterligare ett kvitto på att företagen ser Väsby som en attraktiv plats att verka på. Vi jobbar aktivt för att företag ska trivas i Väsby och nu ser vi resultatet av det långsiktiga arbete som pågår, säger Ann-Christin Martens (S), tf. kommunstyrelseordförande i Upplands Väsby.

Rankingen från Svenskt Näringsliv består av två delar; enkätsvar från företag och statistik från SCB och UC. I den senare delen har Upplands Väsby legat stabilt i toppen under flera år vad gäller både marknadsförsörjning och kommunens verksamheter utlagd på entreprenader.

Här kan du se Upplands Väsbys resultat i 2015 års ranking i sin helhet, där finns även föregående års resultat.

Läs också Upplands Väsby kommuns pressmeddelande.