Upplands Väsby kommun – en av Sveriges mest spännande arbetsgivare


Postad 7 februari 2017

– Upplands Väsby är en kommun som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Den här utmärkelsen är ett besked om att vi lyckats bra, även om vi alltid kan bli bättre, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby kommun.

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa employer branding arbetet i Sverige. Upplands Väsby är en av de 25 offentliga arbetsgivare som finns med bland företagen som får utmärkelsen. I år har över 5 000 företag och 600 statliga verk, myndigheter och kommuner, varit en del av urvalet.

Karriärföretagen har genomfört en grundlig bakgrundskontroll där samtliga företag och organisationer har granskats utefter tio huvudsakliga kriterier: pålitlighet, finansiell stabilitet, tillväxt, mångfald, jämställdhet, karriärmöjligheter, lyhördhet, kompetensutveckling, hållbarhet och transparens. De organisationer som klarat samtliga kriterier har gått vidare och blivit nominerade till Karriärföretag 2017.

– Vi är förstås väldigt stolta över utmärkelsen. Det är ett bevis på att Upplands Väsby kommun ligger i framkanten som arbetsplats, säger Torgny Hagelin, personaldirektör i Upplands Väsby kommun.

Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter, yrkesverksamma och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare.

Mer information
Hillevi Engström, kommundirektör, 073-910 41 10
Torgny Hagelin, personaldirektör, 073-910 40 23
Ulrika Wallden, tf kommunikationschef, 073-910 40 29