Upplands Väsby uppmärksammas för gott medarbetarskap


Postad 9 december 2015

Pressmeddelande från Upplands Väsby kommun

– Det känns väldigt roligt att ha blivit nominerad till årets Employer Branding-kommun. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Att kunna vara en attraktiv arbetsgivare och både attrahera och behålla kompetens är otroligt viktigt för oss, säger Sara Svanfeldt, chef för HR-frågor på Upplands Väsby kommun.

Universum Communications motivering lyder: Denna kommun har arbetat mycket långsiktigt med frågorna och nått stora framgångar. Arbetet har drivits av HR avdelningen men också med ett stort engagemang från ledningen. Man har i detta arbete nått tydliga och stabila resultat med en kraftigt ökad attraktivitet och kännedom över åren. Denna kommun har därmed kommit att inspirera många andra och är ett föredöme i attraktionsfrågorna.

Universum Communications vill därför nominera Upplands Väsby kommun till Årets kommun 2016.

– Vi har gjort en genomlysning av vårt arbetsgivarvarumärke. Resultatet visar att ledord som kommunikation, delaktighet och lyhördhet är viktiga delar som behöver få ta stor plats. Vi är naturligtvis oerhört stolta över att ha blivit nominerade, även om vårt fokus ligger på att rekrytera och behålla kommun-Sveriges bästa medarbetare, säger Torgny Hagelin, personaldirektör på Upplands Väsby kommun.

För mer information:

Sara Svanfeldt, chef HR: 073-910 42 48
Torgny Hagelin, personaldirektör: 073-910 40 23
Anna Malm Kelfve, presskontakt: 073-910 43 25