Välkommenbesök hos Marbodal kök


Postad 31 mars 2016

IMG_7976

Fr. vänster: Anders Wink, näringslivschef, Tobias Kristiansson, ägare Marbodal kök, Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande, Ylva Källstedt, Väsby Promotion

Marbodal kök öppnade den 14 januari, men Tobias Kristiansson, ägare, är inte helt ny vad gäller Marbodal utan har under drygt tio års tid drivit en Marbodalbutik i Nacka. Även där var Profi, som äger InfraCity, fastighetsägare så när lokalen skulle byggas om blev Tobias erbjuden att flytta till InfraCity och nappade direkt.

– En av de största anledningarna till att vi flyttade hit till Väsby var just för att det är ett kökskluster här. Det gör att sträckan för att få hit en kund blir kortare, jag menar har man bestämt sig för att titta på kök så är det ju väldigt smidigt att besöka flera på samma gång, säger Tobias och fortsätter:

– Jag driver också en Marbodalbutik i Barkarby och kommer inom kort även att öppna en shop-in-shop-butik i Järla Sjö, i samarbete med Stalands. Här i InfraCity har vi beslutat att även ha öppet 11-15 lördagar och söndagar, mer än hälften av våra kunder kommer under helgerna så det känns viktigt att kunna välkomna dem då.

Mode inom kök varierar som med allt annat, och på Marbodal kan de se att trenden går mer åt det lantliga hållet och cottagestil. Fortfarande är dock vita släta luckor väldigt populärt, och något som får ses som ett säkert kort. Tobias berättar att det är en utmaning i att hitta rätt personal, man behöver nödvändigtvis inte ha sålt kök tidigare utan det är personligheten och viljan att hjälpa människor med att hitta sitt nya kök som är det viktigaste.

– Vi kommer inom kort att behöva anställa två till, och innan året är slut siktar jag på att vi ska vara 14 stycken totalt för de butiker jag driver, avslutar Tobias.