Välkommenbesök hos Punctum Lås & Larm


Postad 29 oktober 2015

Punctum

Fr. vänster: Katarina Barter (Väsby Promotion), Mathias Bohman och Anders Wink (Upplands Väsby kommun), Kenneth Holmberg och Roger Holmberg (Punctum Lås & Larm)

Punctum Lås & Larm erbjuder tjänster, produkter och utbildning inom bl.a. larm, lås, brand, passersystem och kameraövervakning. Idag finns de på 6 olika ställen i Stockholms län och huvudkontoret har nyligen flyttat till Upplands Väsby och InfraCity.

– Vi är totalt 14 personer i företaget varav 6 inklusive jag arbetar här i Väsby, säger Kenneth Holmberg som är grundare och VD för Punctum Lås & Larm. I dagsläget har företaget också en lärling på plats 3 dagar i veckan, vilket Kenneth ser som en bra investering inför framtiden. I branschen finns ett lärlingssystem som är integrerat i gymnasieskolan och det behövs många timmars praktik för att lära sig lås och larm på ett bra sätt.

Punctum Lås & Larms kunder är främst inom offentliga verksamheter så som stat och kommun, men även mindre lokala byggare och ett par privata konsumenter. Företaget är auktoriserade via SLR (Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund) vilket innebär bland annat att de tillhandahåller patenterade produkter som endast överlämnas via personlig uthämtning.

– Att det blev just Väsby och InfraCity, ja jag är uppvuxen här i Väsby och känner till området och när vi letade lokal var det den här som passade bäst. Jag fick ett väldigt bra bemötande av Profi (ägare till InfraCity), säger Kenneth Holmberg.

– Det enda jag skulle önska mer, det är att vi fick jobba mer förebyggande. I dagsläget får vi ofta komma ut när någonting har gått sönder och måste bytas, och då blir det så väldigt bråttom. Med gott underhåll och service kan grejerna hålla i många år till innan de går sönder, avslutar Kenneth.