Välkommenbesök hos SC Motors – 6 december


Postad 6 december 2016

Lotta Thulin, Mitsubishi, och Camilla König Ekegren, Väsby Promotion

Lotta Thulin, Mitsubishi, och Camilla König Ekegren, Väsby Promotion

I de fräscha ljusa lokalerna där SC Motors sitter finns inga fasta arbetsplatser utan hela kontoret är ett aktivitetsbaserat kontor. Här finns tyst avdelning, grupprum av olika slag, dator kopplad till ett motionsband samt ett bibliotek med möjlighet till att spela fotbollsspel och pingis eller läsa olika skrifter/böcker. 

– Vi är 130 personer som sitter på det här kontoret och vi flyttade in i juli då vi vuxit ur våra lokaler på Bergkällavägen, säger Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig på Mitsubishi, och fortsätter:

– Först var det tänkt att vi skulle flytta upp en våning i samma byggnad då vi ville stanna kvar i området men sedan när vi fick chansen att ta den här lokalen istället så blev det ett enkelt val. Även om vi inte flyttade så långt så blev det en annan kommun, och vi är väldigt nöjda med det valet.

Citroën har vuxit mycket sista året och just nu vill SC Motors bibehålla alla märken starka men på sikt växa ytterligare. Med det kommer även fler personer att behöva anställas.

– Vi vill gärna ha en mångfald i arbetsstyrkan, såväl vad gäller kön, ålder och olika kulturella tillhörigheter. Det är utvecklande för företaget att det kommer in människor som ser saker på ett annat sätt än om alla tycker lika, säger Lotta.

Den 6 september besökte Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande, och Anders Wink, Näringslivschef Upplands Väsby kommun, SC Motors.