Väsby har Stockholms läns bästa tillväxt


Postad 16 november 2016

syna-2016

I undersökningen ingår alla aktiebolag i Sverige, och den grundar sig på tre kriterier; nyanställningar, omsättning och vinst. I Väsby finns hela 104 företag som uppfyller alla tre kriterier, och därtill långt många fler som uppfyller ett eller två kriterier och därför också bidragit till utmärkelsen.

– Att Väsby tilldelas den här utmärkelsen är ett fint betyg på det arbete som har lagts ner och jag är glad att näringslivet blomstrar i Väsby, säger Ethel Capelle, ordförande för Väsby Promotion.

Ett av de företag som uppfyller samtliga tre kriterier är Måbra Förskolor AB som driver fem förskolor i egen regi i bostadsområdena Bollstanäs och Fresta. Elisabeth Kvanman är VD för Måbra Förskolor och hon märker av Väsbys positiva tillväxt då efterfrågan av förskoleplatser blir en naturlig följd av att bostäder byggs och Väsbys befolkning ökar.

– Vi har ett tryck på våra förskoleplatser och har nu fyllda barngrupper och då krävs det förstås att vi ökar antalet anställda så vår goda kvalitet bibehålls. Vi har nyligen utökat med en avdelning på Råbäckens förskola efter att delar av byggnaden brann ner 2013 och vi ser en efterfrågan på att vi ska utöka med ytterligare platser i våra förskolor framöver. Vi har drivit förskoleverksamhet med gott resultat i kommunen sedan 2007 och hoppas att även framöver få bidra med både erfarenhet och kunskap när nya förskolor ska till, säger Elisabeth Kvanman.

För Upplands Väsby är detta fjärde gången man placerar sig högst upp på listan. Senast begav det sig 2013, och dessförinnan 2008 och 2009. Av de 104 Väsbyföretag som uppfyller alla tre kriterier återfinns såväl små som stora bolag. Ett av de sistnämnda är Öhlins Racing som under 2016 firade 40 år. Nyligen tog grundaren Kenth Öhlin steget från VD till koncernchef och har efterträtts av Henrik Johansson som mottar beskedet om utmärkelsen Bästa Tillväxt med glädje.

– Vi har sett en god tillväxt och efterfrågan under många år framför allt inom segmentet bilindustri, där produktutvecklingen sker i Jönköping men styrs från vårt huvudkontor i Upplands Väsby. Det var en drastisk ökning under 2015 och sedan har det bara fortsatt vilket vi naturligtvis är väldigt glada för. Vi har också gjort viktiga affärer inom både motorcykel- och sportbilsindustrin där både vår eftermarknad och OEM-affär ökat markant. För oss är det framöver viktigt att satsa på ny teknik vilket vi hoppas ge effekt inom några år, och självklart kommer vi att behöva rekrytera den kompetens som behövs för att Öhlins även fortsatt ska vara ett starkt och växande bolag, säger Henrik.

 

Läs pressmeddelanden från Upplands Väsby kommun och Syna:

Upplands Väsby är Stockholms bästa tillväxtkommun

Upplands Väsby kommun får pris för Bästa Tillväxt 2016