Väsby på andra plats i Bästa Tillväxt 2015


Postad 4 november 2015

bytecsbbudlhimiua0m3Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen växer bäst. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga av Sveriges aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. I år hamnar Väsby på en andra plats i Stockholms län, endast passerade av Nykvarn.

– Att bedriva verksamhet i en kommun som satsar och investerar inför framtiden, en expansiv Stockholmsregion och närhet till Arlanda och världen gör att vi och andra företag här i Upplands Väsby har goda förutsättningar för tillväxt, säger Stefan Pahlén, VD på Pahlén AB som under de senaste åren har vuxit rejält och bland annat investerat i nya lokaler.

I år har Upplands Väsby tilldelats ett antal fina placeringar i olika mätningar, bl.a. första plats i SKLs ranking över Sveriges kommuner och en nionde plats i Svenskt Näringslivs företagsklimatranking.

– Vi som arbetar för ökad tillväxt är glada att se att det går så bra för många Väsbyföretag. Den här placeringen i Bästa Tillväxt bevisar återigen att Upplands Väsby har ett företagsklimat i absolut toppklass. Här kan företag växa och utvecklas, det är både inspirerande både för oss och Upplands Väsby kommun att fortsätta förbättra och underlätta för företag att växa, säger Katarina Barter, verksamhetschef Väsby Promotion.

Om priset
Bästa Tillväxt uppmärksammar kommuner med en bred och stabil tillväxt. Den kommun i varje län som har störst andel växande företag tilldelas priset.

Tre värden mäts:
– Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
– Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
– Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Indexet baseras på alla svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut. Kommuner med färre än 100 aktiebolag har tagits bort eftersom resultatet annars blir missvisande.