Väsby Promotion i Almedalen 2016


Postad 12 juli 2016

Väsby Promotions deltagande under 2016 års upplaga av Almedalsveckan i Visby kom att handla mycket om omvärldsbevakning, nätverkande och inspiration. Närmare 3900 seminarier och träffar arrangerades under veckan, så det fanns ett stort utbud med många intressanta ämnen att välja på. Ovan ser ni ett urval av vad som hände under veckan.

Några av de trender som främst utmärkte sig i år, kopplat till näringslivet, handlade om bostadsbyggande och digitalisering. Något som inte debatterades så mycket som förväntat var Brexit – kanske beror det på att man ännu inte vet hur det kommer att påverka Sverige och svenskt näringsliv.

När det gäller bostadsbyggande ligger Väsby i framkant och bygger mycket. Under veckan arrangerade Upplands Väsby kommun två seminarier där Väsby Entré lyftes fram. Zaha Hadid Architects, som tagit fram en vision kring projektet, fanns på plats i form av Craig Kiner. Han berättade om vikten av att bygga på ett sätt som både är funktionellt gångbart men också attraktivt att titta på samtidigt som det är nytänkande. Vid det andra seminariet hölls det ett panelsamtal om vikten av att bygga stationsnära bostäder, vilket är en angelägen fråga för Upplands Väsby kommun just med tanke på Väsby Entré. I samtalet deltog: Talla Alkurdi (S), trafiklandstingsråd, Göran Cars, professor i samhällsplanering vid KTH, Regina Kevius, stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs stad och Ann-Christin Martens (S) som är kommunalråd i Upplands Väsby.

Digitalisering, som för några år sedan endast var ämnet för en handfull seminarier, är ett stort begrepp. Allt ifrån e-handel till utbildning debatterades och en av slutsatserna man kan dra är att utvecklingen går fort, fortare än vad man tidigare kunnat förutspå, och inom många områden har det på bara några få år gått från idéstadium till faktiska produkter som används. Digitalisering är också ett inslag på Näringslivsdagen den 26 oktober, läs mer här och anmäl dig innan 15 augusti för bara 295 kronor!

Andra frågor som också diskuterades var flyktingfrågan, integration, arbetsmarknaden och miljö.

Under veckan spelade Väsby Promotion in ett nytt avsnitt av Näringslivspodden, det kan du lyssna till här på hemsidan eller i din podcastapp. Då träffar vi Thomas Sipos, VD för Profi Fastigheter, Marie Wall, start up-ansvarig på Regeringskansliet, samt Ann-Christin Martens, kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen Upplands Väsby kommun.

Här kan du läsa mer om Upplands Väsby kommuns medverkan i Almedalen.