Medlemsprofiler

Ethel Capelle

s 3 Ethel”I Väsby känner man sig varmt välkomnad av näringslivet”

Ethel Capelle är vald till ny ordförande för Väsby Promotion. Det är ett uppdrag som hon är både förväntansfull inför och också ger henne lite pirr i magen.
– Jag vill bidra med det jag kan till Väsbys näringsliv och till utvecklingen av det redan goda näringslivsklimatet. Väsby Promotion är inne i ett spännande förändringsskede med bland annat ny verksamhetschef, ny varumärkesplattform och till viss del nytt arbetssätt. Jag gillar förändringar och ser med tillförsikt fram emot mitt första år som ordförande, säger Ethel.

Ethel iklädde sig kostymen som hotelldirektör för Scandic Infra City i februari 2009 och kom snabbt i kontakt med Väsbys näringsliv. Hon berättar om det varma välkomnande hon fick under sin första tid i Väsby.
– Det kom in personer från Väsbys näringsliv var och varannan dag under mina första veckor som hotelldirektör och de hälsade mig varmt välkommen hit till Väsby.

Attraktivt näringslivsklimat i Väsby
Det varma välkomnandet tycker Ethel är signifikant för Väsbys näringsliv. Hon beskriver att det finns en varm ton och en bra dialog mellan företagen och också med kommunen. Det märks också att Väsby är en liten stad – människorna här känner varandra och har relationer. Samtidigt pågår en strukturförvandling av Väsbys näringsliv och Ethel berättar om vikten av att ha goda kommunikationer, både vad gäller transport och kontakter, såväl som att ha en strategi för vilka företag som ska etablera sig i Väsby.
– Väsby Promotion kommer framöver dels att arbeta mer fokuserat kring vad Väsby kan erbjuda företag som vill etablera sig här och dels arbeta för att få de företag som redan finns att växa genom att skapa goda relationer och få inspiration och kunskapsutbyte. Det är viktigt att de stora fördelar som finns med Väsby förmedlas till företag som vill etablera sig, bland annat att det är ett unikt läge med närhet både till Stockholm och Arlanda. Att Upplands Väsby kommun tänker både regionalt och lokalt är mycket värdefullt och lockar hit såväl stora som mindre företag. Jag tycker att det är av högsta vikt att Väsby även fortsättningsvis har kontakter med såväl Arlandaregionen som Mälardalen och huvudstaden. På så sätt kan Väsby göra en stark och strategisk positionering vad gäller företagande.

Möjlighet att påverka och göra skillnad
Det finns olika bevekelsegrunder till att ett företag är medlemmar i Väsby Promotion. Ethel Capelle tror dock att ett genomgående drag är att företaget vill vara delaktig i en positiv utveckling av såväl samhället som företagsklimatet. För den företagare som vill göra skillnad och driva sina hjärtefrågor finns stora möjligheter via Väsby Promotion.
– Styrkan i Väsby Promotion är bredden av intressen. Ju fler vi är som engagerar oss, ju starkare företag och nätverk blir det. Ökar aktiviteten bara litegrann hos alla inblandade gör det i slutändan en väldigt stor skillnad, avslutar Ethel.

Läs mer

Kenth Öhlin

Mångårig entreprenör med hjärtat i Väsby

Öhlins Racing grundades 1976 av Kenth Öhlin. År 1986 sålde han delar av företaget till Yamaha men köpte 2007 tillbaka och äger idag 95 % av företaget. Kenth tilldelades utmärkelsen Årets näringslivsprofil på Väsby Promotions årsmöte 2016, se nomineringsfilmen ovan.

Öhlins utvecklar och tillverkar produkter inom avancerad fjädringsteknik. Företaget växer med omkring 10 % per år och har under 2015 byggt ut sina lokaler i Upplands Väsby. Totalt har Öhlins 320 anställda varav drygt 200 är stationerade vid huvudkontoret i Upplands Väsby. Därtill finns Öhlins representerat i Karlstad och Jönköping i Sverige och också i USA, Thailand och Tyskland. Idag omsätter Öhlins omkring 85 miljoner euro per år och exporterar 97 % av alla produkter.


Annika Gustafson

”Upplands Väsby ska ha de bästa skolorna!”

Magnetica Education är ett företag i Upplands Väsby som bedriver utbildningsverksamhet inom skola, förskola, förskoleklass och fritidshem. Bolaget bildades 2007 och har 150 anställda och 1050 elever. År 2015 nominerades VD Annika Gustafson till Årets Näringslivsprofil, se nomineringsfilmen nedan.


Sune Sölvstedt

Social företagare som hjälper människor att komma tillbaka till arbetslivet

Värmekällans verksamhet har sin bas vid Runby torg i Upplands Väsby. Här finns ett engagerat gäng som stöttar och hjälper till att bygga upp människor som har varit sjukskrivna och/eller har en funktionsnedsättning så att de ska kunna komma ut på den reguljära arbetsmarknaden igen. Värmekällan driver en restaurang som också är ett av verktygen för att människor ska komma igång. År 2015 nominerades Sune Sölvstedt, en av Värmekällans två verksamhetsansvariga, till Årets Näringslivsprofil. Se filmen med honom nedan.