Aaltos Optimala Hälsa

Aaltos Optimala Hälsa & Skönhet är ett expanderade företag med många delar som utgör en helhet. Senaste tillskottet är att vara grossist för make-up, hudvård & träningsprodukter. Detta har gjort att Aaltos Optimala Hälsa & Skönhet har anställt fyra säljare för att kunna tillgodose kundernas behov.

Det hela började med att Maria Aalto var gravid, hennes mamma tyckte att en utbildning inom zonterapi skulle vara en bra idé för att Maria skulle få en bra balans i livet. Sagt och gjort. Maria som var utbildad mönsterkonstruktör och arbetat inom modebranschen började på utbildningen och sedan var hon fast.

Första företaget 1997

Startade första företaget 1997, som enskild firma och arbetade flera år. Hon fortsatte att utbilda sig inom medicin, massage, skönhet och hälsa. Nu, många år senare, har hon en enorm kunskapsbank att luta sig emot vad gäller olika utbildningar inom skönhet och hälsa.

Utbildningsföretag

2005 startade utbildningsföretaget Aaltos Optimala Hälsa & Skönhet AB:
– Jag började ha kurser för husbehov och upptäckte att mina kursdeltagare sedan arbetade professionellt med det jag lärt ut. Och det var ju inte meningen, berättar Maria. Jag förstod att mina utbildningar var bra och sökte att bli en diplomerad skola, vilket blev klart 2005.

Nu kan man gå många olika utbildningar hos mig både på distans och på plats. Skolan är, sedan flera år tillbaka, godkänd via ”Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin” SFKM. Det är viktigt att ha en paraplyorganisation som stöd och granskningsnämnd som kan gå i god för att en utbildare håller kvalitet och har kunskapen.
Utbildningsföretaget involverar numera, både familj och anställd personal och håller utbildningar inom t ex zonterapi, massage, hudterapeut, medicinska fotvårdare, basmedicin samt kostrådgivare — en kortare förebyggande utbildning och näringsterapeut, en 2-årig utbildning.

Tusenkonstnär

Framtiden ser ljus ut för denna tusenkonstnär. Utbildningarna är fullbokade med elever från hela Sverige, besökare som vill ha behandlingar eller handla i butiken på Kyrkvägen strömmar till. Tanken är att, kunna ge kurs för större sällskap åt gången, genom att få en större lokal när det byggs nytt i Väsby. Just nu finns det plats för åtta åt gången.
– Några av barnen är stora nu och kan arbeta när vi är på mässor och ställer ut som utbildare och med produkterna jag är Svensk agent för. Jag kan göra väldigt mycket själv. Jag har arbetat som redaktör under några år, då lärde jag mig en del om layout och text, så jag gör allt mitt reklammaterial själv, vilket behövs i större skala nu.

Balans och framgång

Skolan expanderar, liksom handeln med produkter. Det finns ingen återvändo nu. Men det är fantastiskt att få arbeta med det man är intresserad av — Skönhet & Hälsa. Må bra så kommer skönheten inifrån. Att bättra på skönheten, ger välmående invärtes. Att ge utbildningar ger vidgade vyer på många plan. Hoppas att min tanke följer många blivande terapeuter med god balans i det de lär sig, in i framtiden. Utbildningsbolaget bytte namn nyligen till ”Aalto´s Health & Beautyschool ”

Aaltos+Optimala+hälsa+webb
Maria Aalto Påhlsson

Maria Aalto Påhlsson, – själv medlem som terapeut i KY. Utbildningar:
Zonterapeut, Ortobionomist, Grund/Basmedicin 40hp, Färgterapeut,Gk Akupressur, Friskvårdsmassör/massör, Professional internationell Beauty expert, Ansiktsreflexolog, Cranio Sacral terapeut, Colour care Make up,Opi Manicure Specialist, Näringsterapeut, Fytoterapeut, Auktoriserad Hudterapeut, Certifierad Spa terapeut, Näringsterapeut med kognitiv inriktning, Make up Artist, Nagelterapeut, Estetisk Akupunktör.

Motivering:

”Maria Aalto har sen start med envishet och kunskap byggt upp Aaltos Optimala Hälsa, ett företag som fortsatt expanderar. Hon började med att erbjuda behandlingar och har därefter utökat verksamheten till att även innefatta utbildningar för elever både i Sverige och utomlands. Det senaste tillskottet i utvecklingen är en grossistverksamhet inom skönhetsprodukter som även inneburit att de kunnat anställa flera personer.”