Airsafe Sweden

Det som började med sömmerskor i källaren är 36 år senare Sveriges ledande företag i konstruktion och tillverkning av fallskärmar och fallskärmssystem.

Familjeägt

Airsafe Sweden AB är ett familjeägt företag som har sitt kontor med tillverkning, utveckling och försäljning i Väsby. Den absolut största delen av omsättningen kommer från agenturverksamhet samt tillverkning av olika fallskärmssystem för försvarsverksamhet. Agenturverksamheten innebär att de är återförsäljare för olika leverantörer med exklusiv rätt att sälja produkter inom vissa avtalade regioner , t ex åt Airborne Systems, som är en av marknadens största aktörer.
En nyhet är att Airsafe också kan både rengöra och fylla syrgastuber, s k DOT-flaskor, något de är ensamma om i Sverige!

Förändring

Under 2012 skedde en stor förändring, Olle Norrvi lämnade över VD-posten till sonen Dawid. Han är dock fortfarande verksam i företaget. Hans ovärderliga kunskap och erfarenhet är en stor tillgång och han är ofta rådgivare till den nya ledningen men beslutsfattandet har han lämnat över.
– Vi har ökat effektiviteten med 20-30 % under förra året och gjorde det bästa resultatet någonsin, berättar Dawid Norrvi. Vi gjorde en omstrukturering som innebar att alla har en tydligare bild av vad som ska göras och sina egna ansvarsområden. Ledorden är ansvar, tydlighet och effektivitet. Vi har t ex inte haft en enda leveransförsening sedan dess!

Lång och trogen tjänst

Personalen är företaget troget och det är sällan någon som slutar. Vid arbetstoppar behöver man ibland anställa fler operatörer, men i och med att teknisk sömnad är så unikt så kan det vara svårt att hitta erfaren personal.
– Oftast söker vi folk med referenser och bra ambitioner där personkemin fungerar. De ska helst ha någon sorts sömnadserfarenhet. Den tekniska biten och tillverkningsmetoderna får de lära sig här på företaget av ingenjörer och mer erfarna operatörer, berättar Dawid.

Flera ben

Airsafe har idag flera ben att stå på vilket är nödvändigt för att säkra framgångarna. Alla olika verksamheter har hög- och lågsäsonger och som det är idag så kompletterar dessa ben varandra bra. Framtiden handlar om att skaffa ännu fler ben att stå på och hitta fler stora kunder både inom försvaret och det civila. Nu satsar de mycket på att hitta nya saker att göra inom sin egen nisch. Exempelvis service- och ingenjörstjänster som de inte utvecklat fullt ut ännu.

Väsby och framtiden

Att ha företaget i Väsby är en bra placering strategiskt och geografiskt.
– Företaget har funnits i Väsby sedan det startades och jag själv är ju uppvuxen här och faktiskt i själva fabriken. Förutom att det är strategiskt bra att vara nära Arlanda med tanke på vår serviceverksamhet så känns det bra att komma hem till jobbet varje morgon, säger Dawid.

Airsafe+april+2013+skylten
VD Dawid Norrvi och Vice VD David Berg

Airsafe+april+packa+fallskärm

Motivering : 

”Det familjeägda Väsbyföretaget Airsafe Sweden är ledande i Sverige och unikt med en specialverksamhet som tillverkar, utvecklar och säljer fallskärmar och fallskärmssystem  i Väsby. Företaget drivs med ledorden ansvar, tydlighet och effektivitet. Detta har lett till företagets bästa resultat under förra året liksom en leveranssäkerhet på 100%.”