Sport & Fitness

Det började med solarier i källaren i samma fastighet. Ägaren Marco Kangasvieri fick reda på att stora lokaler blev lediga några våningar upp och föreslog ett samarbete med killarna som drev gymet ovanpå gamla Vilundabadet.

Det var 17 år sen. De nappade och gymet flyttade till Optimusvägen. Samarbetet med de andra två delägarna höll i tre månader och helt plötsligt var han ensam gymägare!

Satsningen har slagit väl ut och nu har de fler medlemmar än någonsin. Marco har länge velat satsa på att renovera sina lokaler men fastighetsägaren har inte vetat hur de ska göra. T o m rivning har varit på tapeten i några omgångar. Som tur var blev det inte så och ett nytt hyreskontrakt skrevs i december 2011. Dagarna efter det började den stora renoveringen. Allt har bytts ut och omklädningsrummen är numera en fröjd att byta om i.

De som tränar vill ha högst sex minuter till sitt träningsställe så utvecklingsmöjligheterna ser bra ut med tanke allt som ska byggas runt stationsområdet. Marco har satsat på ett gym som passar alla. På förmiddagarna är det många seniorer som tränar och på eftermiddagen är det medelålders som kommer. Lite senare kommer ungdomarna. Sport & Fitness är de enda som har kvar klippkorten och det uppskattas av hans besökare.

När han renoverade hoppades han på ca 500 nya årsmedlemmar det första året för att klara av investeringen gällande renoveringen och snart är målet uppnått — han är redan uppe i 440, och det bara ett år efter renoveringen började!

Hur ser du på framtiden?

– Jag skulle gärna ha en restaurang med GI-mat i anslutning till gymet. Och att ha aktiviteter inriktade på skönhet, hälsa och välmående samlat på ett ställe. Nu har jag en sjukgymnast och kiropraktor här och även en naprapat vill in i lokalerna. Jag skulle även vilja komplettera med en massör, zonterapeut, hud och fotvård mm. Men då behövs det större lokaler, förstås…

sport+o+fitness+jan+2013+en+ny+kund
Ett nytt träningsavtal påbörjas

sport+o+fitness+jan+2013+fixad

Motivering:

”Det lokala gymet som ligger mitt i centrala Väsby och som satsar på att skapa en mötesplats för att ytterligare öka attraktionen  och möjligheten att träna för alla Väsbybor, unga såväl som seniorer.  Därmed bidrar de även till att skapa mervärde för nya invånare som väljer att flytta till centrala Väsby.”