Yrkeskaravan på Runbyskolan


Postad 7 april 2016

karavanen runbyskola alla

Fr. vänster: Katarina Barter (Väsby Promotion), Hans Pedersen (Scandic Infra City), Karin Sökare (HusmanHagberg) och Mona Ekelöf (Fantasiskafferiet)

Väsby Promotions Yrkeskaravan startade i mars med två besök på Grimstaskolan (se här). Den 6 april var det dags att besöka Runbyskolan, där två ÅK8-klasser fick chansen att lyssna till:

  • Mona Ekelöf, grafisk formgivare och grundare, Fantasiskafferiet
  • Karin Sökare, mäklare och franchisetagare, HusmanHagberg i Väsby
  • Hans Pedersen, säkerhets- och IT-ansvarig, Scandic Infra City

Yrkeskaravanens syfte är att inspirera eleverna och visa på framtida möjligheter. Det är mer vanligt att det man tänkte sig som gymnasieelev inte sedan blev det man arbetade som. Att det hela tiden dyker upp nya möjligheter längs vägen är viktigt att komma ihåg, liksom att ens personliga egenskaper är något man ska ta tillvara på och dra nytta av. För eleverna känns det ofta som om det är ett livsavgörande val som ska göras i ÅK9, och Yrkeskaravanen är ett sätt att få upp ögonen för att det kanske inte är hela världen om man ändrar sig med tiden, och provar på nya vägar. Att också veta att man kan arbeta både som anställd och egenföretagare inom många branscher, underlättar kanske det stora valet något.

På Runbyskolan var det många elever som passade på att ställa frågor och fick tips inför kommande sommarjobb och praktikansökningar. Senare under april kommer Yrkeskaravanen också att besöka Södervikskolan och Väsby skola.

Här kan du läsa mer om projektet skola-näringsliv.