Föreläsare på Näringslivsdagen 2023

 

Henrik Schyffert
Komiker och regissör

  Dagens moderator

Henrik Schyffert har genom åren skapat några av Sveriges största humorsuccéer som setts på en scen exempelvis ”I manegen med Glenn Killing”, ”The 90’s-ett försvarstal”, ”Big Comedy”, ”Ljust & Fräscht”, ”Standup med Gustafsson och Schyffert – Roligt för delar av familjen”,
”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?” och ”Var inte rädda”. Henrik var en av grundpelarna i både ”Hassan”- och ”Killinggänget” – två hyllade humorgäng med kultstämpel som lagt grund till dagens humorsverige med t.ex. ”Nilecity 105,6”, ”Fyra nyanser av brunt”, ”Drömmen om Herrön” och åtskilliga busringningar. Han har även hyllats för filmen Spring Uje spring samt mängder av tv-serier såsom ”Allt faller”, ”Alla är fotografer”, ”Landet brunsås”, Vi i villa, listan kan göras lång.

Som moderator är Henrik lysande och vass.

Foto: Morgan Norman

 

Arash Gilan
VD, föreläsare och författare

  Hur du skapar superkrafter med hjälp av AI

Arash Gilan en framgångsrik företagare som kopplar ihop det digitala och AI till människan samt ledarskap i allt han tar sig an. Känner du dig kluven inför hur Ai kommer påverka dig, din organisation och dina kritiska beslut?
Med sina gedigna erfarenheter ger Arash dig tips och råd om hur du får saker att hända, hur du leder din organisation, din marknadsföring och bygger ditt varumärke.

Arash Gilan är VD för ett av nordens största marknadsföringsbolag, Viva Media, som han var med och grundade. År 2022 tilldelades han priset “Årets inspirerande ledarskap” av mätinstitutet Great Place to Work. Arash har också initierat och leder VD-podden, en podcast där han samtalar med ledare och experter om hur man bygger bolag med ledarskapet i fokus. Utöver detta så är Arash Gilan krönikör på Breakit och har gett ut tre stycken storsäljande böcker: Get digital or die trying (2016), Apparnas planet : människans roll i en digital värld (2019) och nya boken En djävel på e-handel (2022).

Det du kan förvänta dig från Arash Gilans föreläsning är en hög energi, driv och engagemang, samt spännande dialoger om det digitala kopplat till filosofi och psykologi. Hur allt hänger ihop och varför vi människor agerar som vi gör, det har alltid varit högst viktigt för Arash.

Se film med Arash Gilan här!

 

Emma Frans
Forskare, författare och Doktor i epidemiologi

  Fakta eller trams? Så påverkas vi att tro på det som inte är sant

Emma Frans är doktor i epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska Institutet och tidigare vid University of Oxford, därtill vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

Emma Frans har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier och undervisar i vetenskaplig metodik. I sociala medier har hon lyckats skapa sig en stor plattform genom att på ett träffsäkert och humoristiskt sätt förmedla kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt. Hon är dessutom en återkommande expert i TV och radio.

I tider av “alternativa fakta”, fejknyheter och faktaresistens berättar den prisade forskaren Emma Frans om vikten av ett vetenskapligt förhållningssätt och en faktabaserad världsbild. Hur avgör man vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Vad finns det för risker med att tro på osanningar?

Emma Frans vill hjälpa oss alla att få vetenskapskoll och att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Du får bland annat lära dig mer om vikten av att – både privat och i yrkesrollen – inte falla för osanningar på nätet och hur källkritik hänger samman med självkritik. Emma berättar underhållande om saker vi gärna tror på och myter vi gillar och ogärna ifrågasätter, och varför vi fungerar på det sättet.

Foto: Niklas Nyman/Volante

Se film med Emma Frans här!

 

Wilma Emanuelsson
Tech-entreprenör

  Från Hacker till entreprenör – en resa inom Cybersäkerhet och Innovation

Wilma Emanuelsson är en 19-årig entreprenör, föreläsare och offensiv cybersäkerhetsspecialist från Göteborg. Som hacker både online och offline brinner hon för allt från att bryta in i system, till att bryta ner barriärer genom smarta innovationer.
I denna föreläsning tar Wilma med oss på resan från hur hon gick från ett intresse för IT säkerhet vid 7 års ålder, till att grunda deep tech startupen iTrack Reading; världens första teknologi som skapar synkroniserat ljud till läsning utefter eye-tracking.
Genom personliga berättelser och insikter, erbjuder Wilma en unik kombination av inspiration och teknisk expertis, samt uppmanar till att omdefiniera vad potential faktiskt betyder.

Foto: Lee Johannisson 

 

Filip Jers
Gästartist

Filip Jers, en av världens främsta munspelare, framträder denna eftermiddag på Näringslivsdagen i Upplands Väsby.

Med unik ljudbild, tätt samspel och svindlande musikaliska språng spelar Filip Jers och pianisten Robin Skarin jazz och folkmusik i egna arrangemang.

Filip Jers är en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Jers har vid 29 års ålder turnerat i närmare 30-tal länder över Europa, Asien, Amerika och Afrika.
Munspel är hans huvudinstrument och på det instrument tog han 2011 en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Filip Jers har vunnit två guld vid det officiella munspels-VM, World Harmonica Championships 2005, Trossingen Tyskland.

Han har medverkat på över 30 skivproduktioner som studiomusiker med munspel och har på kort tid blivit en av Europas ledande munspelare och hans rykte ökar mer och mer över hela världen. Förutom spela konserter undervisar han i munspel bl.a vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Filip Jers är ”International Harmonica Artist” sponsrad av Suzuki Harmonicas, ett japanskt munspelsföretag i absoluta världsklass.

”Filip Jers årets munspelare”, se artikel i Mitti. Klicka här!

Foto: Elvira Glänte