Föreläsare på Näringslivsdagen 2021

 

Mark Levengood
Programledare, författare och Unicefambassadör

Dagens moderator

Mark är en man som uppskattar livet och som anstränger sig för att förverkliga sina drömmar. Han anser att det är viktigt att våga anta utmaningar och att sätta upp mål för framtiden, men att man inte får vara rädd att ändra på dem. Enligt Mark är prestige och förväntningar från omgivningen det som hindrar oss från att göra det vi verkligen vill. Som dagens moderator och med hjärna, hjärta och stor portion humor vecklar Mark Levengood ut sitt universum för publiken. Mark pekar på vilka frågor han tycker vi ska ställa oss själva för att orientera oss mot en kreativ framtid och för att ge oss hopp och hjälpa oss att få perspektiv på tillvaron.

Foto: Stellan Herner

 

 

Negin Azimi
Entreprenör och föreläsare

Från utanförskap till supertalang – vikten av att bryta normer

23-åriga entreprenören Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon har studerat retorik på universitet och är aktuell med boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”, som handlar om hur man uppnår sina drömmar oavsett förutsättningar fast på ett hållbart sätt. Negin kommer den 27 oktober att inspirationsföreläsa om integration, normer och entreprenörskap på Näringslivsdagen i Upplands Väsby.

Negin har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Sveriges Supertalang, enligt Veckans Affärer. En av Sveriges mest lovande unga företagare, enligt Företagarna. En av Tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på, enligt Veckans Affärer. Årets uppstickare, enligt Shortcut. Hon har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

”Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt. Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet så kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi”. – Jens Spendrup, Tidigare Ordförande Svenskt Näringsliv

Foto: August Dellert

 

Alexandra Pascalidou
Föreläsare, moderator och inspiratör

Tillväxt och entreprenörskap samt vikten av ett samhällsengagemang

Sällan har uttrycket ”många strängar på sin lyra” passat bättre in än på Alexandra Pascalidou. Hennes nyfikenhet och driv har resulterat i att hon kan titulera sig journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare och människorättsaktivist. Hon har varit programledare för allt från Melodifestivaler till OS och debattprogram till dokumentärer.

2018 utsågs Alexandra till Årets Talare – Moderator. På små och stora scener har hon föreläst och modererat de senaste 25 åren. Från brandtal i Europarådet och EU Kommissionen till nationaldagstal på Skansen, Valborgstal i SVT till föreläsningar för FN, Spotify, Skanska till sommarpratare i Sveriges Radio. Från internationella konferenser till glittriga galor och minnesstunder. Från Eurovision Song Contest till New York Times demokratiforum och Folkets Hus-turnéer. Inget sammanhang är för stort eller för litet så länge hjärtat är med.

Foto: Thron Ullberg

 Dimitris Gioulekas
Entreprenör, samhällsdebattör, VD och medgrundare av Knightec

Mångfald, tillit och förändring. Vad är alternativet?

Dimitris Gioulekas är medgrundare och VD för Knightec som är ett framgångsrikt konsultföretag inom produktutveckling och digitalisering. De senaste tio åren har man lyckats med oavbrutet stark tillväxt i kombination med en hög lönsamhet och består idag av drygt 800 medarbetare. År 2014 och 2018 blev Dimitris Gioulekas utsedd till årets vd, och Knightec har även utsetts till Sveriges tredje bästa arbetsgivare av Universum.

En av Dimitris största drivkrafter är att skapa en företagskultur som är tillitsfull nog att våga omfamna utveckling, förändring och mångfald. Knightec har sedan 2008 varit en stark röst i Sverige i frågor kring mångfald och samhällsutveckling. Ett exempel är samarbetet med högstadieskolor i utsatta områden som vuxit till att omfatta ett stort antal skolor på flera orter i Sverige. Knightec följer eleverna under ett helt läsår och skapar inspiration, ett större intresse för teknik och en vilja att studera vidare. Knightec får i gengäld en ökad kunskap om morgondagens talanger och kraven som de ställer på sina arbetsgivare. Ett mantra som Dimitris återkommande kommer till är ”Mångfald är business. I en komplex och snabbt föränderlig värld är mångfald nyckeln till att ligga på topp över tid. Alternativen kan vara mer bekväma, men förlorar i längden”.

Foto: Fredrick Francke